Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

doğal gaz ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Kimya Terimleri Sözlüğü

doğal gaz anlamı
bakınız» gazi'>yergazı.

BSTS / Metalbilim İşlem Terimleri Sözlüğü

doğal gaz anlamı İng. natural gas Osm.natürel gaz Alm. Erdgas Fr. gaz naturel
gazlı karbonlama işleminde, karbon kaynağı olarak kullanılan ve bileşiminde temel olarak metan ve etan gazlarının bulunduğu, doğadan elde edilen gaz karışımı.

Güncel Türkçe Sözlük

doğal gaz anlamı
is. 1. Yer kabuğunun içinde bulunan, yakıt olarak önem sıralamasında ham petrolden sonra ikinci sırayı alan ve petrolün bir cinsi olan yanıcı gaz. 2. Hidrokarbon biriken alanlarda açılan kuyulardan elde edilen, esas itibarıyla metan gazı ile az miktarda propan, bütan vb. daha ağır moleküllü hidrokarbon gazları ve eser miktarda su buharı, hidrojen, karbondioksit ve azot karışımı gaz. 3. Konutlarda ve iş yerlerinde ısınma, üretim ve enerji amacıyla belli bir merkezden kontrollü olarak bir şebeke sistemiyle dağıtılan yanıcı gaz.

Kimya Terimleri Sözlüğü

doğal gaz anlamı İng. natural gas Alm.Naturgas, Erdgas Fr. gaz naturel
Petrol sahalarından elde edilen, %85'i metan, %10'u etan ve geri kalanı propan, bütan ve azottan oluşan, yakıt olarak kullanılan, ısı değeri 60 GJ/ton olan, tahmini dünya rezervi 9x1013 m3'olan, %40'ı BDT'de ve %25'i Orta Doğu'da bulunan hidrokarbon karışımı gaz.

"doğal gaz" için örnek kullanımlar

Antarktika, uluslararası bir antlaşmayla şimdiye kadar doğal gaz ve petrol aramalarının dışında tutulmuştu.
Antarctica, an international treaty so far been kept out of natural gas and oil calls.
Kaynak: risalehaber.com
Doğal gaz kaçağının yol açtığı sanılan patlama sonrası çıkan yangına müdahale etmek için olay yerine çok sayıda itfaiye sevkedildi.
Natural gas leakage from the fire after explosion thought to have been caused by a large number of firefighters were dispatched to the scene to intervene.
Kaynak: tr.euronews.com
GAZDAŞ Gaziantep Bölge Müdürü Muzaffer Yalçın, doğal gaz iç tesisatının en az altyapı şebekeleri kadar güvenli ve sağlıklı şekilde kurulması gerektiğini söyledi.
Gazdaş Gaziantep Regional Director Muzaffer Yalcin, natural gas infrastructure networks, at least until the internal wiring should be the establishment of a safe and healthy manner, he said.
Kaynak: haberler.com
Japonya sahillerinden yaklaşık 50 km uzakta bulunan doğal gaz rezervi, şu an bütün enerji ihtiyacını dışarıdan satın alan Japonya için alternatif bir kaynak oluşturabilir.
Reserves of natural gas, about 50 km away from the coast of Japan, all the energy needs of the moment buying from outside to create an alternative source for Japan.
Kaynak: haber.mynet.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.