Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dokuzlu ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

dokuzlu anlamı
İnce bir keçe türü. (*Bor -Niğde)

Güncel Türkçe Sözlük

dokuzlu anlamı
sf. 1. Dokuz parçadan oluşan, kendinde herhangi bir şeyden dokuz tane bulunan. 2. is. İskambil, domino vb. oyunlarda dokuz işaretini taşıyan kâğıt veya pul: "Resimli kâğıtlardan sonra ilk ağızda, onlularla dokuzlular gelir." -H. Taner.

Türkçe - İngilizce

dokuzlu anlamı
nine

"dokuzlu" için örnek kullanımlar

Bu kombinezonlarda kağıtlar büyükten küçüğe doğru, genellikle papaz, kız, vale, onlu, dokuzlu, ... ikili, birli biçiminde sıralanır.
Kaynak: Pasiyans
Koz Dokuzlu: En düşük koz olan dokuzlu kartı elinde olan oyuncu, isterse dokuzlu ile yerde açık duran kozu değiş-tokuş yapabilir.
Kaynak: Altmışaltı
Duyulan sesler, yazılı olanın büyük dokuzlu kalınıdır. Alman yazısı : Fa anahtarı ile yazılır. Duyulan sesler, yazılanın büyük ikili
Kaynak: Bas klarinet
"00" saçmasına sahip şevrotinler halk arasında "Domdom" ve "dokuzlu" olarak bilinirler zira içlerinde genelde yapılan modeliyle 9 adet 00
Kaynak: Fişek
Yöresel oyunları; sinsin, yüzük, çamdan sakız, aşık, beş taş, allı gelin, el taşı, el üstü, dokuzlu, üç ayak, gavguç, met vb.
Kaynak: Söğütlü, Elbistan
tane çifte yaylı sazlar dörtlüsü; diğer çalgılar ikililer, üçlüler, dörtlüler, beşliler, altılılar, bir sekizli ve bir dokuzlu hazırlamıştır.
Kaynak: Ludwig Spohr
Si bemol bas klarnet (yazılan notanın büyük dokuzlu kalın sesini duyurur) La bas klarnet (yazılı notanın 1 oktav ve küçük üçlü kalın
Kaynak: Klarnet

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.