Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

donatmak ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

donatmak anlamı
(-i) 1. Birinin giyimini sağlamak. 2. Süslemek: "Bütün bahçeyi, donanma gecelerinde olduğu gibi fenerlerle, renkli fanuslarla donatmışlar; bayraklar asmışlar." -S. M. Alus. 3. Bir şeyin iş görebilmesi için gereken nesneleri, gereçleri katmak, teçhiz etmek: "Türk askerini donatmak için yılda 570 dolar yeter." -A. İlhan. 4. mec. Sövmek. 5. mec. Azarlamak.

Türkçe - İngilizce

donatmak anlamı
fiil
1) equip
2) rig
3) prank
4) furnish
5) arm
6) bedeck
7) outfit
8) bedight
9) deck out
10) ornament
11) decorate
12) gird
13) attire
14) damask
15) invest
16) catch up
17) prank out
18) prank up
19) turn out
isim
1) rig out

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

donatmak anlamı
Göz alıcı şeyler kullanarak gösterişli bir duruma getirmek, süslemek

Malatya

donatmak eş anlamlısı

azarlamak
(-i) Kırıcı ve sert söz söylemek, paylamak, tekdir etmek.
sövmek
(-e) Onur kırıcı, çoğu basmakalıp kaba sözler söylemek, küfretmek: "Daha dört yaşındayken en azılı köy erkekleri gibi sövermiş." -H. E. Adıvar.
süslemek
(-i) 1. Birtakım katkılarla bir şeyin daha güzel, daha göz alıcı olmasını, daha hoş görünmesini sağlamak, bezemek, bezeklemek, donatmak, tezyin etmek: "Yemişçiler dükkânlarını meyvelerle süslüyorlar." -S. F. Abasıyanık. 2. mec. Söz oyunlarıyla güzelleştirmek: "Söylediğim şeyleri, maalesef bir kısmı da uydurma olan misallerle süsleyerek adamcağızı âdeta ağlamaklı ederdim." -R. N. Güntekin. 3. mec. Birinin kusurlarını uzun uzun yüzüne vurmak: Ben onu bir süsleyeyim de görsün.
teçhiz etmek
donatmak.

"donatmak" için örnek kullanımlar

"Almanya herhalde Suudi Arabistan'ı silahla donatmak istiyor!"
"Germany wants to equip weapons to Saudi Arabia for sure!"
Kaynak: dw.de
Kısa süre önce otoriter rejim altında kalmış bir ülkeyi başkanlık rejimiyle donatmak riskli olabilir.
Shortly before the presidential regime in a country that was under an authoritarian regime can be risky equip.
Kaynak: euractiv.com.tr
Gerekli bilgilerle donatmak.
Equip the necessary information.
Kaynak: haberler.com
Çünkü böyle bir yolun, bu yapıyı "Kürtler'i temsil yetkisi" ile donatmak anlamına geleceğini ya da böyle algılanacağını biliyorlar.
Because in such a way that the structure "the authority to represent the Kurds" would mean equip you with the know or be perceived like that.
Kaynak: habervakti.com
İmparatorluk sözcüğü, Latince imperare (buyurmak, komuta etmek) -in+parare (tedarik etmek, donatmak)- kökünden gelir. Bazı büyük
Kaynak: İmparatorluk
Çünkü akson ları, çizgili kasları donatmak için çevresel olarak uzanır. Motor birim , aksonlar tarafından donatılan alfa motor nöron ve
Kaynak: Alfa motor nöron
Öğrencileri mesleki ve teknik alanlarda iş dünyasının gerekli kabul ettiği teknik ve pratik becerilerle donatmak; Öğrencilere, profesyonel
Kaynak: Bayramiç Meslek Yüksekokulu
hem Kartaca'daki politik rakiplerini etkisiz kılmak için hem de bir sonraki sene planladığı sefer için ordusunu donatmak yönünden gerekliydi.
Kaynak: Saguntum Kuşatması
yetinmek zorunda kalmıştır. Panzer Lehr gibi sadece çok az mümtaz tümen kendi piyade birimlerini donatmak için yeterli sayıda bu araçtan almıştır.
Kaynak: Sd.Kfz. 251
(giysileri, damat donatmak, deve oyunu, saya gezmek, su gelini gibi...) Bu da köyümüzün yörük köyü olduğunu fikrini desteklemektedir.
Kaynak: Kadıncık, Şereflikoçhisar
Marksizim Leninizm bilgileriyle en yüksek şekilde donatmak" bahanesiyle Latin Alfabesi yerine Rusların kullandığı Kiril Alfabesi getirilmiştir.
Kaynak: Tuva Halk Cumhuriyeti
Damat donatmak (Güyo giydirmek): Damat evinde bir tepsiye damadın elbiseleri bir tepsiye, sağdıcın elbiseleri başka tepsiye, diğer
Kaynak: Kilkuyu, Tosya
P :: Puta : Koymak, donatmak (puta kürek). R :: Radansa : Halatların çımalarında kasa yapmakta kullanılan madeni halka biçimindeki malzeme:
Kaynak: Denizcilik terimleri
Rüzgâr hızını kıracak ağaçlar ile alanı donatmak. Meyilde yerçekimi etkisiyle hareketi zorlaştırmak, Toprak işleme işlemlerinde meyile dik
Kaynak: Erozyon
mevkileriyle donatmak için, bunların maliyetlerini karşılamak üzere Perthshire ve Fife bölgelerinde bulunan 6 manastırdan zorla vergi toplamıştır.
Kaynak: Perth, İskoçya
Diğer tankları da içeriden doldurulabilen sis/el bombası rampalarıyla donatmak için teklifler yapılmıştır. Termik görüntülemenin
Kaynak: Tank
Ayrıca böylesi bir orduyu donatmak Atina'nın neredeyse tüm kaynaklarını tüketmişti. Dahası bu ordu, Pers Ordusu'nu çıkarma yapacağı
Kaynak: Maraton Muharebesi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.