Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

donsuz ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

donsuz anlamı
sf. 1. Don giymemiş olan. 2. mec. Yoksul. 3. mec. Serseri.

donsuz eş anlamlısı

serseri
sf. 1. Belli bir işi ve yeri olmayan, başıboş (kimse), hayta: "Hayran Baba'yı bir serseri ile birlikte temizlemişlerdi." -F. R. Atay. 2. Tutarsız, beğenilmeyen davranışları olan (kimse): "Ah, seni serseri, rezil, alçak seni! Demek bana başkaldırıyorsun!" -N. Hikmet. 3. mec. Belli bir hedefi olmayan, belli bir hedefe atılmamış olan, rastlantıyla gelen (kurşun, mayın vb.): "Köpüklü denizin üstünde serseri martılar uçuşuyor, yanımızdan yelkenli bir mavna geçiyordu." -Ö. Seyfettin.
yoksul
sf. 1. Geçinmekte çok sıkıntı çeken (kimse, toplum, ülke), yoksuz, fakir, fukara, zengin, varsıl karşıtı: "O kadar yoksulmuş ki rüyasında bile eline para değmemiş." -E. Şafak. 2. mec. İstenilen nitelikte ve özellikte olmayan, yetersiz: "Yazılarını okudum, sözlerini dinledim, bilgice onu biraz yoksul buldum." -M. Ş. Esendal.

"donsuz" için örnek kullanımlar

Çünkü kendimi internetsiz adeta donsuz hissettim.
Because I felt the internets almost no knickers.
Kaynak: kentgazetesi.com
ekmeğimizi verenleri aç, bizi giydirenleri donsuz bırakmadan yaşamak istemek bu kadar güç, bu kadar mihnetli, hatta bu kadar tehlikeli mi olmalı idi".
Kaynak: Sabahattin Ali
Subtropikal türleri donsuz ve az rüzgar gerektiren bir iklimi tercih eder. Aşırı rüzgar nemi düşürür, çiçekleri kurutur ve polenlemeyi
Kaynak: Avokado
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.