Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

rehavet ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

rehavet anlamı
is. (reha:vet) Vücutta görülen gevşeklik, ağırlık, tembellik: "Bayıltıcı bir rehavet hissediyordu, uykuya çok ihtiyacı vardı ve uyudu." -P. Safa.

Türkçe - İngilizce

rehavet anlamı
isim
1) lethargy

rehavet eş anlamlısı

ağırlık
is. 1. Ağır olma durumu: Taşın ağırlığı. Yükün ağırlığı. 2. Terazilerde tartma işi yapılırken bir kefeye konulan nesne. 3. Değerlendirmelerde herhangi bir konu veya evreye, olağanın üzerinde ve belli oranda tanınan değer. 4. Sıkıcı, bunaltıcı, iç karartıcı durum: Havanın ağırlığı. 5. Uykudayken gelen ve insana boğulur gibi bir duygu veren durum. 6. Yük, külfet: Bütün ailenin ağırlığı omuzlarındadır. 7. Takı: Kadın bütün ağırlığını takıp düğüne gitti. 8. Sorumluluk: Bu işin ağırlığını tek başıma yüklendim. 9. Etki, baskı, güçlük. 10. Dikkati ve önemi bir şey üzerinde yoğunlaştırmak: "Şimdi bütün ağırlığı reklama vermeli." -A. İlhan. 11. hlk. Çeyizini düzmek için damadın geline verdiği para, kalın. 12. mec. Sıkıntı. 13. mec. Ağırbaşlılık: Çocuğa yıllar geçtikçe bir ağırlık geldi. 14. mec. Değerli olma durumu: Hediyenin ağırlığı. 15. mec. Uyuşukluk ve gevşeklik durumu: "Beynime bir ağırlık peyda olmuştu." -A. Gündüz. 16. ask. Orduda bir birliğin cephane, yiyecek ve eşya yükleri: "Akşama doğru, ağırlığın başında bezgin neferlere iş gördürmeye uğraşıyordum." -F. R. Atay. 17. fiz. Yer çekiminin, bir cismin molekülleri üzerindeki etkisinin oluşturduğu bileşke, gravite. 18. sp. Güreş, boks, halter, judo vb. spor dallarında, sporcuların kilolarına göre girdikleri kategori.

"rehavet" için örnek kullanımlar

G.Saray'la birlikte Avrupa'da devam etmek arzumuz. Rehavet ortamı oluştuğu doğru.
G. House 'together with our desire to continue in Europe. Complacency towards the media occurred.
Kaynak: sabah.com.tr
Bu maçta da bireysel hata ve rehavet istemiyorum.
The individual error and I do not want this game drowsiness.
Kaynak: goal.com
Büyük çaplı salgın olmadığı için bir rehavet oldu, sanki grip sorunu çözüldü gibi algılandı.
Since there was a lethargy large-scale epidemic, it solved the problem, such as the flu has been detected.
Kaynak: haberturk.com
Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki rakibi Schalke'nin 9 yıl boyunca kalesini koruyan Alman milli kaleci Schalke'nin rehavet kapılmaması gerektiğini söyledi.
Galatasaray's Champions League rivals Schalke Schalke 9 drowsiness during the year should hold the fortress protecting the German national goalkeeper said.
Kaynak: sporx.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.