Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

draje ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Farmakoloji ve Toksikoloji Terimleri Sözlüğü

draje anlamı Fr. dragee
İlaç etken maddelerinin istenmeyen tat ve kokularının önlenmesi amacıyla ince bir tabaka biçiminde şeker, kakao, çikolata vb. maddelerle kaplanmış tablet çeşitlerine verilen ad.

Güncel Türkçe Sözlük

draje anlamı
is. 1. Üstü şekerli, renkli ve parlak bir madde ile kaplanmış hap. 2. Genellikle çikolata ile kaplanmış kuru yemiş.

Türkçe - İngilizce

draje anlamı
isim
1) dragee
2) coated tablet

"draje" için örnek kullanımlar

Özellikle boğaza kaçan yabancı cisimler veya draje şekerler, solunum yollarını tıkayabileceğinden daha tehlikeli olup; çoğu kez ölüme neden olabilmektedir..
Foreign bodies in the throat, especially fleeing or dragee candies, tıkayabileceğinden respiratory tract is more dangerous, and often times can lead to death ..
Kaynak: internetajans.com
Taştan, şiiri “draje söz, kültür kombinezonuna eklenen son halka” olarak şairi “içinde yaşadığı toplumun kültürel değerleriyle beslenen,
Kaynak: Mehmet Taştan
film kaplı tablet, kapsül, draje, şurup, pomat, krem, likit ve ampul başta olmak üzere birçok değişik farmasötik formda üretim yapmaktadır.
Kaynak: Adeka
Kayaç artıkları: Litik kumtaşı ya da draje kumtaşı. Glokonit : Glokonitli kumtaşı (yeşil) Kumtaşı oldukça gözeneklidir ve oranı çimentolaşma
Kaynak: Kumtaşı
badem ezmesi , şekerli draje ler, bisküvi, kurabiye , kek , hamur tatlıları imalatı, perakende ve toptan satışları ve ihracat yapmaktadır.
Kaynak: Ali Muhiddin Hacı Bekir (şirket)
(Colchicum autumnale) bitkisinden elde edilmektedir ve ülkemizde "Colchicum-Dispert®" ve "Kolsin®" isimleriyle satılmaktadır (0.5 mg draje).
Kaynak: Ailevi Akdeniz Ateşi
İlaçların farmasötik şekilleri Tablet: Şeker kaplı renkli olanlarına draje denir. Kontrollü salınan ve uzun süre etkin olanları vardır.
Kaynak: İlaç
Kullanım Şekli: Günde 1-2 draje kullanılabilir. Yetişkinlerde genellikle, kahvaltıda 2 drajenin birden alınması önerilir. Endikasyonları
Kaynak: Sulbutiamine

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.