Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

duygun ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

duygun anlamı
sf. Duygulu, duyar, hassas: "Bizim kız biraz hayalci, biraz romantik, biraz çokça duygun olsaydı belki başka şeyler de öğrenecekti." -M. Ş. Esendal.

Kişi Adları Sözlüğü

Duygun anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Kız
Duygulu, hassas.

duygun eş anlamlısı

duyar
sf. 1. Duygulu, duygun, duyarlı, hassas. 2. Beden üzerinde uyarıldığında hızlı ve güçlü tepkilere yol açan: Duyar bölge.
duygulu
sf. Duygusu, duyarlığı çok olan, kolay duygulanan, içli, hassas: "Doktorlukta fazla duygulu olmaya yer yoktur ama, duygusuz görünmeye de hiç!" -N. F. Kısakürek.
hassas
sf. 1. Duyum ve duyguları algılayan: "Halıda kaybolan ayak seslerini evvela Peregrini'nin hassas kulakları sezdi." -H. E. Adıvar. 2. Çabuk duygulanan, duygun, duyar, duyarlı, içli, alıngan: "İri yarı bir adam olmakla beraber pek hassastı." -A. Gündüz. 3. Çabuk etkilenen: "Düşmanın en hassas ve mühim noktası orası idi." -Atatürk. 4. Yapımı ve bakımı özen isteyen, aksamadan çok doğru çalışan, kesin ölçüler gerektiren işlerde kullanılan (alet): Hassas terazi.

"duygun" için örnek kullanımlar

Dizideki yedi notanın vasıfları olan tonik, toniküstü, mediant (ortanca), alt-dominant, dominant (hâkim), dominantüstü, sensible (duygun)
Kaynak: Nota (müzik)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.