Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

dünkü ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

dünkü anlamı
sf. 1. Bugünden bir önceki günle ilgili: Dünkü gün. Dünkü yağmur. 2. Yakın geçmişteki: "Dünkü kaplan, bir külkedisi yumuşaklığı ile göğsüme yaslandı." -A. Gündüz. 3. mec. Acemi, yeni, toy: "Daha dünkü damatla böyle çabucak yüzgöz olup rezaleti ayyuka çıkarmak olur mu hiç?" -H. R. Gürpınar.

Türkçe - İngilizce

dünkü anlamı
sıfat
1) yesterday's
ön ek
1) yester-

dünkü eş anlamlısı

acemi
sf. 1. Bir işin yabancısı olan, eli işe alışmamış, bir işi beceremeyen: "Belli ki her şey, hem de en acemi tarafından, işlerin nihayetinde uydurulmuş, zekâsız mizansenlerden ibaret." -N. F. Kısakürek. 2. İşinde, mesleğinde yeni olan, toy: "Acemi balıkçının ağından balıklar nasıl kaçarsa sen de zamanları öyle kaçırdın." -N. Hikmet. 3. Bir yere, bir şeye yabancı olan: "Anlaşılan sen İstanbul'un acemisi olmalısın." -O. C. Kaygılı. 4. is. tar. Saraya yeni alınmış cariye.
toy
(I) sf. Gençliği sebebiyle görgüsüz ve beceriksiz olan, deneyimsiz, acemi, çaylak: "Meslektaşlarım, kim bilir, beni ne kadar bilgisiz ve toy bulacaklardı?" -Y. K. Karaosmanoğlu.
toy
(II) is. esk. Ziyafet: Ve tamam kırk gün kırk gece toy, düğün edip almış oğluna.
yeni
sf. 1. Kullanılmamış olan, eski karşıtı: Yeni giysi. Yeni ayakkabı. 2. Oluş veya çıkışından beri çok zaman geçmemiş olan: Yeni haber. Yeni moda. 3. En son edinilen: Yeni eve taşındık. 4. İşe henüz başlamış: Yeni öğrenci. Yeni asker. 5. O güne kadar söylenmemiş, görülmemiş, gösterilmemiş, düşünülmemiş olan: Yeni bir buluş. Yeni bir düşünce. 6. Tanınmayan, bilinmeyen: Yeni imzalara rastlıyoruz. 7. Daha öncekilerden farklı olan: Yeni ihtiyaçlarımız var. 8. zf. Biraz önce, çok zaman geçmeden: "Yeni tanıştığım orman uzmanları çok nazik ve kibar insanlardı." -Ç. Altan.

"dünkü" için örnek kullanımlar

Dünkü olayın dünde kalması gerekir, bugüne hiçbir şekilde taşınmamalı.
Yesterday's incident must remain in yesterday, so carry the in any way.
Kaynak: yirmidorthaber.com
İlk maçta yaşanan olayların ardından dünkü rövanş da gergin bir ortamda geçti.
Following the events of the first game in a rematch from yesterday was a tense atmosphere.
Kaynak: yeniasir.com.tr
Bursaspor dünkü olaylar için sert konuştu.19283.
Konuştu.19283 hard to yesterday's events Bursaspor.
Kaynak: haberaktuel.com
Son satıcının bu saatte gelmesi şarttır çünkü dünkü iadeleri teslim edecektir, ve bir küçük paketi kaçırsa bütün kazancı gittiği gibi,
Kaynak: Gazete dağıtımı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.