Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

edilgin ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

edilgin anlamı İng. passive Osm. münfail Lat.passivus Alm. passiv Fr. passif
Alıcı durumda olan, etkin olmayan. Karşıtı bakınız» etkin

BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü

edilgin anlamı İng. passive Osm. münfail
Olayların gidişini etkilemek ve denetlemek için kişinin hiç bir çaba göstermeme durumu.

BSTS / Yumrukoyunu Terimleri Sözlüğü

edilgin anlamı İng. Defensive Alm. Passiv, defensive
Atak yapmayıp yalnız karşıdan gelen hamleleri savuşturmaya çalışan (yumrukoyuncusu).

Güncel Türkçe Sözlük

edilgin anlamı
sf. 1. Hareketi ve etkisi olmayan, pasif: "Hiç kavgaya dönüşmemiş, edilgin bir dargınlıktı bu." -A. İlhan. 2. fel. Bir şeye karşı tepki göstermeyen, etkinliği olmayan, başkasının etkisinde kalan, münfail, pasif, etkin karşıtı. 3. ruh b. Olayların gidişini etkilemek ve denetlemek için hiçbir çaba göstermeyen (kimse).

Türkçe - İngilizce

edilgin anlamı
passive

edilgin eş anlamlısı

pasif
sf. 1. fel. Edilgin: "Yalnız müdafaa hâlinde ve pasif bir mücadeleyi sevdiğini zannettim." -P. Safa. 2. Çekingen, durgun: "Dolmabahçe, bir sis bulutu gibi silik, sessiz ve pasif, âdeta varlığından utanır gibi uzanmaktadır." -H. Taner. 3. db. Edilgen. 4. is. tic. Bir mal varlığı üstünde etki yapan, para ile değerlendirilebilir borç ve yükümlülüklerin toplamı.

edilgin zıt anlamlısı

etkin
sf. 1. Hareketli, işleyen, çalışan, etkili, faal, aktif, dinamik. 2. fel. Fiilde bulunan, etkinlik gösteren, edilgin karşıtı. 3. kim. Kimyasal tepkimelere katılma yatkınlığı gösteren (molekül, atom).

"edilgin" için örnek kullanımlar

Bulutlara doğru yükselen Cehennem alevleri çeşitli çiftleri ve tek figürleri taşımaktadır ve bu, Cehennem enerjisinin Cennet'in edilgin kısırlığını nasıl hayatla dölleyeceğini göstermektedir.
Various pairs and single figures rising to the clouds are the fires of Hell and Hell Heaven passive energy dölleyeceğini life and shows how to sterility.
Kaynak: haberler.com
Anlamsal güvenlik sadece "edilgin" saldırgan durumunu inceler, örn. bir kişinin açık anahtarı kullanarak sadece seçtiği açık metinlere
Kaynak: Anlamsal güvenlik
Günümüzde sağlam ancak edilgin bir açılış olarak bilindiğinden ustaların oyunlarında pek rastlanmaz. Kategori:Satranç açılışları
Kaynak: Philidor Savunması
Metinde Büyük Kağan'ın kardeşi, Budizmin, Türkleri umursamaz, tembel ve edilgin yaptığını ve bunun önlenmesi gerektiğini kaydetmektedir.
Kaynak: Tengricilik

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.