Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

eğiklik ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Gökbilim Terimleri Sözlüğü

eğiklik anlamı İng. inclination Osm.meyil Alm. Neigung Fr. inclinaison
Birdüzlem üzerinde devinen bir gökcismine ilişkin yörünge düzleminin tutulum'a ya da bakış doğrultusuna dik düzleme; ya da belirtilmiş herhangi bir düzleme göre yaptığı açı.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

eğiklik anlamı İng. scarp Osm. şev Alm.Böschung Fr.escarpe
(Mimarlık) Eğik yüzey; eğik olma hali. Duvar, mazgal ve pencere duvarlarının dışa ya da içe eğikliğini anlatmak için kullanılan bir terim. İçe eğiklik: [Alm. innere Böschung), dışa eğiklik: [Alm. äussere Böschung).

BSTS / Yöntembilim Terimleri Sözlüğü

eğiklik anlamı İng. skewness
Gözlemlerin ortalamanın sağında ya da solunda toplanmasından ötürü bir dağılımın verdiği çizgenin Tam bakışım durumundan gösterdiği sapma, bakınız» bakışımlılık.

Güncel Türkçe Sözlük

eğiklik, -ği anlamı
is. 1. Eğik olma durumu, eğim, yamukluk, meyil. 2. gök b. Bir gök cisminin içinde hareket ettiği düzlem ile yörünge düzlemiyle belirtilmiş herhangi bir düzlem arasındaki açı.

Türkçe - İngilizce

eğiklik anlamı
isim
1) inclination
2) skew
3) slant
4) obliqueness
5) rake

eğiklik eş anlamlısı

eğim
is. 1. Eğilmiş olma durumu. 2. Bir yüzeyin yatay düzleme doğru eğilmesi, eğiklik, meyil: Yamacın eğimi.
meyil
is. 1. Eğiklik, eğim, akıntı: "Fazılpaşa Yokuşu'nda akşam olurken, tatlı bir meyille denize uzanan kırmızı damların üzeri kararır." -H. E. Adıvar. 2. Eğilim, temayül. 3. mec. İlgi, gönül verme: "Beni görüp yönün öte döndürme / Yine gitmez meylim sendedir sende." -Pir Sultan Abdal.

"eğiklik" için örnek kullanımlar

Eğik yörünge, Ekvatoryal düzleme göre eğiklik açısı 0 olmayan yörüngelerdir. Ekvatoryal düzleme göre oluşan bu açıya yörünge eğikliği
Kaynak: Eğik yörünge
66° 33′ 39″ enleminde Güney Yarımküre 'deki karşıtı Güney Kutup Dairesi ile simetrik duran daire her yıl dünyanın eğiklik açısının
Kaynak: Kuzey Kutup Dairesi
Bu eğiklik sağ elle fırlatılan bumeranglarda sağa doğrudur. Dolayısıyla fırlatılan bumeranglar da sağa doğrudur. Dolayısıyla fırlatana
Kaynak: Bumerang
Fakat güneş dünyayı çekmeye çalıştığı için böyle bir eğiklik oluşuyor. Kaynakça : Kategori:Devinme Kategori:Gezegenbilim.
Kaynak: Eksen eğikliği
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.