Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

esef ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

esef anlamı
is. esk. 1. Üzüntü, kaygı, tasa: "Ötekilerin yüzünde, onunki gibi esefle karışmamış, bambaşka bir öfke vardı." -T. Buğra. 2. Acınma, üzülme. 3. Yerinme.

Türkçe - İngilizce

esef anlamı
isim
1) regret
2) compunction

esef eş anlamlısı

kaygı
is. Üzüntü, endişe duyulan düşünce, tasa: "Korku ve kaygıyla vücudunu dinledi." -A. İlhan.
tasa
is. 1. Üzüntülü düşünce durumu, kaygı, endişe, gam: "Gazeteleriniz sürüm tasasına kapıldılar mı hemen İstanbul'un nabzını tutarlar." -F. R. Atay. 2. ruh b. Tatmin edici olmayan veya tedirgin eden durumların ortaya çıkmasını önleyebilmede, güvensizlik içinde bulunulduğunda duyulan tedirgin edici duygu.
üzülme
is. Üzüntü duyma, teessür.
üzüntü
is. Olması istenilmeyen olaylardan doğan ruh tedirginliği, teessür: "Sesinde bir üzüntü hatta bir sitem sezdim." -A. Gündüz.
yerinme
is. Yerinmek işi, teessüf: "Acınmalardan, yerinmelerden yana pek zengindir yaşam." -N. Uygur.

"esef" için örnek kullanımlar

Büyük Türk milleti bunu esef ve öfkeyle karşılamaktadır.
Regret and anger that meets the great Turkish nation.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Ama Talat Paşa'nın, Türk varlığına düşman bir Ermeni ile kol kola girip bu olayları organize etmesi esef verici bir durum.
But Talat Pasha, the Turkish Armenian presence of an enemy to organize these events and arms and is regrettable.
Kaynak: merhabahaber.com
Hayret ve esef verici bir şekilde, etnik temelli bölücü terör ve İmralı'da yatan elebaşısı, AKP tarafından çözümün ve barışın adresi olarak taltif edilmiş ve böylesi bir mevkie hızla terfi ettirilmiştir.
Surprisingly, and in a way that is lamentable, and İmralı'da underlying ethnic-based separatist terrorist leader, has been awarded by the AKP as the address of the solution and peace, and such rapidly promoted to a top position.
Kaynak: haber.gazetevatan.com
Bahçeli, hayret ve esef verici bir şekilde, etnik temelli bölücü terör ve İmralı'da yatan elebaşısının, AKP tarafından çözümün ve barışın adresi olarak taltif edildiğini ve böylesi bir mevkie hızla terfi ettirildiğini iddia etti.
Garden, amazed, and in a way that is lamentable, ethnic-based separatist terror and lies İmralı'da elebaşısının, has been awarded by the AKP as the address of the solution and peace, and rapidly promoted to a top position is moved such claims.
Kaynak: haber.mynet.com
kontrol altına alması mukabilinde, İzmir Yangını isimli esef verici olayın 13 Eylül 1922 tarihinde patlak vermesi düşündürücü ve çelişkilidir.
Kaynak: 1922 İzmir Yangını
"esef duyulduğu" belirtilirken, Türkiye'ye dini azınlıkların ruhbanlarını eğitmede ve mülk edinmede karşılaştıkları sorunları ortadan
Kaynak: Camiel Eurlings
Sürekli yangın lar görmüşsünüz, memleketiniz bir harabeye dönmüş fakat esef etmeyin, şu tek gözlü mütevazı ocağınızda derin bir samimiyet
Kaynak: Şebinkarahisar
Hükümet buraya harcanan her peniye esef ettiğini belli etti. 1982 de Edwardes BLMC işletmelerinden 19'unu satarak elden çıkardı.
Kaynak: British Leyland
yaparak bunun "milli iradeye saygı, Türk demokrasisi, hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı açısından esef verici bir garabet" olduğunu ifade etti
Kaynak: TBMM yemin krizi
Venezuela : Hükümeti ve ülkesi adına gelişmelerden esef duyduğunu bildiren Devlet Başkanı Hugo Chavez, "Söz veriyoruz, cinayetlerin
Kaynak: Gazze filosu saldırısına uluslararası tepkiler

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.