Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

etkililik ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

BSTS / Yöntembilim Terimleri Sözlüğü

etkililik anlamı İng. efficiency
Bir araç ya da işlemin gereğince etkin olması ya da yeterince ürün vermesi.

Güncel Türkçe Sözlük

etkililik, -ği anlamı
is. Etkili olma durumu, müessiriyet.

Türkçe - İngilizce

etkililik anlamı
isim
1) pointedness

etkililik eş anlamlısı

müessiriyet
is. esk. Etkinlik.

"etkililik" için örnek kullanımlar

"İklim, Etkililik, Liderlik ve Yetkinlik" başlıkları altındaki 75 oturumda yaklaşık 100 konuşmacı yer aldı.
"Climate, Effectiveness, Leadership and Competence" under headings 75 of about 100 speakers took part in the session.
Kaynak: haberler.com
Bakanlığın, 18 ilde 2 bin 84 kişi ile yaptığı 'etkililik araştırmasının' sonuçlarına göre, kampanyanın toplumda fark edilme oranı yüzde 94'e ulaştı.
The Ministry of 2 thousand 84 people in 18 provinces with his 'effectiveness research' according to the results of the campaign has reached 94 percent of the community to be noticed.
Kaynak: haberekspres.com.tr
Yani ABD'de tasarlanan ve NATO'da desteklenen füze savunma sistemi, artık Rusya için olası riskler açısından değil, bizzat ABD'de etkililik açısından sorgulanıyor.
So the U.S. missile defense system is designed and supported by NATO, no longer in terms of the possible risks for Russia itself, rather than being questioned in terms of effectiveness in the United States.
Kaynak: turkish.ruvr.ru
Sönmezer, MCT'nin yüksek performans modeli kapsamında şirketlere "iklim, etkililik, yetkinlik, liderlik" olmak üzere dört ana kolda sunduğu hizmeti başarı ile sürdürdüğünü anlattı.
Sönmezer, MCT companies within the scope of high-performance model "climate, efficiency, competence and leadership" with the continued success of the service of the four main branches told.
Kaynak: haberler.com
Bu zorlayıcı eğilimler halk yaşamının gitgide daha geniş sahalarını akılcılaştırmaktadır, bunları etkililik ve denetimin genelleştirici
Kaynak: Jürgen Habermas
Devleti 'nin başkenti ve büyük kültür merkezi Bağdat 'a kadar uzanmıştır Bu etkililik Oğuzca açısından da aynı yönde bir gelişme yaratmıştır.
Kaynak: Azerice
Bunlara benzer yaklaşım ve araştırma yöntemlerinin verdiği olumsuz veya eksik sonuçlar, Türklüğünün rakam olarak nüfusunu ve etkililik
Kaynak: Kosova Türkleri
Katalitik etkililik ve çeşitlilik için doğal seçim baskısı, peptidil transfer katalileyebilen (ve dolayıyla küçük proteinlerin
Kaynak: Abiyogenez

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.