Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

alıntılamak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

alıntılamak anlamı
(-i) ed. 1. Bir yazıya başka bir yazarın yazısından cümle veya cümleler almak, alıntı yapmak, aktarmak, iktibas etmek: "Oyundan alıntıladığı bir iki sahne, belleğimizin bize musallat ettiği iz düşümlerden oluşmadır." -S. İleri. 2. Bir yazının Tamamını almak, alıntı yapmak, aktarmak, iktibas etmek.

Türkçe - İngilizce

alıntılamak anlamı
to quote

alıntılamak eş anlamlısı

aktarmak
(-i, -e) 1. Bir şeyi bir yerden, bir kaptan başka bir yere veya kaba geçirmek. 2. (-i) Bir şeyin yolunu, yönünü değiştirmek. 3. (-den, -e) Bir dilden başka bir dile çevirmek, tercüme etmek. 4. Bir lehçeyi başka bir lehçeye uyarlamak. 5. Toprağı altı üstüne gelecek bir biçimde iyice bellemek. 6. İletmek, bildirmek: "Derdini size aktarıp arınmış, sizi zehirleyip bırakmıştır." -H. Taner. 7. Bir tekniğe göre biçimlendirmek, uyarlamak. 8. Bir kitabı başından sonuna kadar okumak. 9. (-i) Çatı kiremitlerinin kırık ve bozuk olanlarının yerlerine sağlamlarını koymak. 10. ed. Kaynak kişiden derlenen herhangi bir parçayı kitlelere duyurmak ve yaymak. 11. (-i) ed. Alıntılamak: "Onun yerine Salah Birsel'in bir şiirini aktaracağız." -S. Birsel. 12. tek. Üretilmiş olan bir enerjiyi, başka organlara iletmek.
iktibas etmek
1) ödünç almak; 2) ed. alıntılamak.

"alıntılamak" için örnek kullanımlar

Yahut kaynağı doğrudan alıntılamak ve üzerini numaralandırmaktır. Buna sayfa altı dipnotu metodu denir. Numaralar sayfa altında sıralanıp
Kaynak: Bilimsel yazı
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.