Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

fayrap ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

fayrap, -bı anlamı
is. (fa'yrap) 1. Bir istim kazanının, istim oluşturacak biçimdeki yanar durumu. 2. argo Herhangi bir şeyi veya işi hızlandırma. 3. argo Kapı, pencere, giysi vb.ni açma, çıkarma. 4. ünl. Gemilerde ateşçiye ateşi harlandırmak için verilen komut: "Makine dairesinin zırıltısı yükseldi. Bunun ne demek olduğunu anladık. Fayrap! Kazanlara fazla islim gerekir, bittabi ocaklara da fazla ateş ve kömür." -Halikarnas Balıkçısı.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

fayrap anlamı İng.fire up
1. Bir istim kazanının, istim oluşturacak biçimdeki yanar durumu. 2. argo Herhangi bir şeyi veya işi hızlandırma. 3. argo Kapı, pencere, giysi vb.ni açma, çıkarma: § "Akşam evlerine yorgun argın dönerlerken yosun kokusunu duymak için otobüs pencerelerini fayrap açmayacaklar." -Orhan Pamuk, Kara Kitap, 25. 4. ünlem Gemilerde ateşçiye ateşi harlandırmak için verilen komut.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

fayrap anlamı
Açılma, harekete geçme emri

Rize

fayrap eş anlamlısı

çıkarma
is. 1. Çıkarmak işi, emisyon: "Yağmazsa yağmasın. Biz onsuz da kışı çıkarmasını biliriz eninde sonunda." -N. Hikmet. 2. ask. Düşman kıyılarına gemi, bot vb.nden asker indirme, asker çıkarma. 3. mat. Dört işlemden biri, çıkarmak işlemi, tarh.

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.