Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

fener balığı ne demek?

 - 4 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

fener balığı anlamı İng. angler Lat.Lophius piscatorius Alm. Seeteufel Fr. baudroie
Kemikli balıklar (Teleostei) takımının, fener balığıgiller (Lophiidae) familyasından, 30-150 cm kadar uzunlukta, denizin dibine kendini gömen ve ağzının çevresindeki ve başının üstündeki uzantılar ile yakınındaki küçük balıkları avlayan, Avrupa kıyılarında yaşayan bir tür.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

fener balığı anlamı Lat.Lophius piscatorius
Kemikli balıklardan, fener balığıgiller (Lophiidae) familyasından, 150 cm kadar uzunlukta olabilen, denizin dibine kendini gömen ve ağzının çevresindeki ve başının üstündeki uzantılarla yakınındaki küçük balıkları avlayan, Avrupa ve ülkemiz denizlerinde yaşayan bir tür.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

fener balığı anlamı İng. angler Alm. Seeteufel Fr. baudroie
(Lophius piscatorius) Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının fener-balığıgiller (Lophiidae) familyasından (bakınız») bir balık türü. Uzunluğu 30-150 cm. Denizin dibine kendisini gömer ve çok büyük olan ağzının çevresindeki ve başının üstündeki uzantılar ile yakınındaki küçük balıkları avlar. Avrupa kıyılarında yaşar.
fener balığı anlamı İng. lanternfish Fr. poisson abyssal
(Myctophum coeruleum): Kemikli-balıklar (Teleostei) takımının fener-balığıgiller (Myctophidae) familyasından (bakınız») bir balık türü. Vücudunun üzerinde sayısız ışık verme organları vardır. Tropik derin denizlerde yaşar.

Güncel Türkçe Sözlük

fener balığı anlamı
is. hay. b. Fener balığıgillerden, vücudunda pek çok ışık verme organı bulunan, tropik denizlerde yaşayan bir balık (Lophius piscatorius).

"fener balığı" için örnek kullanımlar

Gerhard Schröder başlangış olaarak Levrek Marina, tarama, zeytinyağlı kereviz, patlıvan salatası, lakerda, midye dolma, zeytinyağlı engiar yerken ,ana yemek olarak Ahtapot Izgara misafirleri Fener Balığı ve Yoğurtlu Kebabını seçti.
Olaarak the initiation of Gerhard Schröder Bass Marina, scanning, olive oil, celery, patlıvan salad, salted bonito, stuffed mussels, olive oil engiar eating the main course was grilled octopus lantern fish and Yogurt Kebab guests chose.
Kaynak: magazinkolik.com
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.