Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

fırsat vermek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

fırsat vermek anlamı
bir işi yapmak için uygun, elverişli şartı sağlamak: "Bu çeşit yazılara cevap vermek hasma fırsat vermek olur." -B. Felek.

Türkçe - İngilizce

fırsat vermek anlamı
fiil
1) give an opportunity
2) give a break
kelime öbeği
1) play into hands
2) put in the way

"fırsat vermek" için örnek kullanımlar

Çalışmak ve emek deyince fırsat vermek lazım.
Need to give you the opportunity to work and labor count.
Kaynak: bugun.com.tr
Aile içi şiddet ve istismarların önüne geçmek, sosyal hayatta kadınlara daha fazla fırsat vermek, eğitim ve istihdam imkanları sunmak son derece önemlidir.
Domestic violence and to prevent abuses, provide more opportunity for women in social life, education, and employment opportunities is extremely important to offer.
Kaynak: hakimiyet.com
Yaşı küçük gibi bahanelere sığınarak ve güya acıyarak sorumluluklarından kaçmalarına fırsat vermek onlara yapacağımız en büyük acımasızlık olacaktır.
As a minor, taking refuge in excuses and give you the opportunity to escape from the responsibilities of pity supposedly going to do to them would be the greatest cruelty.
Kaynak: haber3.com
Kadınlara verilen değer konusunda örnek olmak, aile içi şiddet ve istismarların önüne geçmek, sosyal hayatta kadınlara daha fazla fırsat vermek, eğitim ve istihdam imkanları sunmak gerekmektedir.Kadın hakları, insan hakları kavramından ayrı tutulamaz.
To set an example to the value given to women, domestic violence and to prevent abuses, provide more opportunities for women in social life, to provide training and employment opportunities gerekmektedir.Kadın rights, the concept of human rights can not be separated.
Kaynak: memleket.com.tr

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.