Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

fihrist ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

fihrist anlamı
is. 1. İçindekiler. 2. Alfabetik sıralamalar için kullanılan, kenarında bütün harflerin yer aldığı not defteri. 3. esk. Katalog.

Türkçe - İngilizce

fihrist anlamı
isim
1) index
2) catalog
3) catalogue

fihrist eş anlamlısı

içindekiler
ç. is. 1. Bir kitabın, derginin baş veya sonuna konulan, konu başlıklarını sayfa numaralarıyla gösteren liste, fihrist. 2. Bir kitap, dergi, gazete, mektup vb.nin içinde bulunan konular veya kapsadığı şeyler, münderecat.
katalog
is. 1. Kitaplıktaki kitapları veya belli bir daldaki gereçleri, nitelikleri bakımından tanıtmak, arandıklarında bulunmalarını sağlamak amacıyla, yer numaraları belirtilerek hazırlanmış kitap, defter veya fişten oluşan bütün, fihrist. 2. Kitabevi, yayınevi, kurum vb. kuruluşların yayınlarını, ürettikleri malları, eşyaları tanıtan, gösteren liste veya kitap, fihrist.

"fihrist" için örnek kullanımlar

Kodeks, (genel olarak veri tabanı demektir), ilaç formüllerinin yazılı olduğu, ilgili velayet tarafından onaylanmış fihrist.
Kaynak: Kodeks
Giriş taksimi, ara taksimi, son taksim, geçiş taksimi, fihrist taksim gibi çeşitleri bulunmaktadır. Taksim'in varlığı da, mutlaka, gazel
Kaynak: Taksim (müzik)
ile başlayan hamdele ile süren, salveleyle devam eden metin, dibace, fihrist, hatime, istinsah kaydı, ketebe kaydı bölümlerinden ibarettir.
Kaynak: El yazması
cildin sonunda kapsamlı bir fihrist i olan serinin cilt kapakları da firma tarafından ayrıca okuyuculara sunulmuştur. Bu cilt kapakları
Kaynak: Purnell's History of the Second World War
taharet , salat , zekat , nikah gibi başlıklar altında ve alfabetik sıra gözetilmeden fihrist niteli­ğinde yeni bir düzenleme yapılmıştır.
Kaynak: Keşfü'l Hafâ
Abdülhamid Lahuri'nin Padişahnamesi 1867 yılında iki cilt halinde ayrıca bir cilt de fihrist olarak Kalküta 'da basılmıştır. Kategori:1655
Kaynak: Abdülhamid Lahuri

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.