Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

katalog ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Gökbilim Terimleri Sözlüğü

katalog anlamı
bakınız» gökbilim kataloğu.

BSTS / Kitaplıkbilim Terimleri Sözlüğü

katalog anlamı İng. catalog (catalogue)
1- Kitaplıktaki bütün gereçleri kaynakçasal kimlikleri ve konuları bakımından tanıtmak, arandıklarında bulunmalarını sağlamak üzere yer numaraları da belirtilerek hazırlanmış kitap, defter, demet ya da fişten oluşan bütün. a. bakınız» kitap katalog, defter katalog, demet katalog, fiş katalog. 2- Kitabevi, yayınevi, kurum vb. kuruluşların yayınlarını gösterir liste ya da kitap.

Güncel Türkçe Sözlük

katalog, -ğu anlamı
is. 1. Kitaplıktaki kitapları veya belli bir daldaki gereçleri, nitelikleri bakımından tanıtmak, arandıklarında bulunmalarını sağlamak amacıyla, yer numaraları belirtilerek hazırlanmış kitap, defter veya fişten oluşan bütün, fihrist. 2. Kitabevi, yayınevi, kurum vb. kuruluşların yayınlarını, ürettikleri malları, eşyaları tanıtan, gösteren liste veya kitap, fihrist.

Türkçe - İngilizce

katalog anlamı
isim
1) catalog
2) beadroll
3) catalogue

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

katalog anlamı Fr.catalogue
1. Kitaplıktaki kitapları veya belli bir daldaki gereçleri, nitelikleri bakımından tanıtmak, arandıklarında bulunmalarını sağlamak amacıyla, yer numaraları belirtilerek hazırlanmış kitap, defter veya fişten oluşan bütün, fihrist: § "Kütüphane demek, katalog demek." -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 388. § "Bir alman boya şirketine gönderilen kataloglarda gösterilen fiyatlar kendi yararına yapılabilecek indirim hakkında bir mektup yazmış." -Orhan Pamuk, Cevdet Bey ve Oğulları, 305. 2. Kitabevi, yayınevi, kurum gibi kuruluşların yayınlarını, ürettikleri malları, eşyaları tanıtan, gösteren liste veya kitap, fihrist: § "Telefon kataloğunda bütün rakamları gözden geçirdikten sonra adresi bulmak mümkün." -Peyami Safa, Şimşek, 82. § "… Yeni ziraat aletleri katalogları ve buna benzer daha birtakım eşya..." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 75. § "Fakat kümes binaları için üç dört lisanda basılmış katalogların renkli, irili ufaklı sayfalarında günlerce eğlendi." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hikâyeler, 51. § "… renk kataloğu muhteşemdi." -Elif Şafak, Mahrem, 90.

katalog eş anlamlısı

fihrist
is. 1. İçindekiler. 2. Alfabetik sıralamalar için kullanılan, kenarında bütün harflerin yer aldığı not defteri. 3. esk. Katalog.

"katalog" için örnek kullanımlar

26 ülkeden gelen 650 yabancı sporcuya Manavgat Titreyengöl'de İngilizce basılan katalog, kitapçık ve broşür dağıtıldı.
650 foreign athletes from 26 countries published in English in Manavgat Titreyengöl catalogs, booklets and brochures were distributed.
Kaynak: focushaber.com
Vogue dergisinin kasım ayı katalog fotoğrafları için objektif karşısına geçen dünyaca ünlü şarkıcı Rihanna ve top model Kate Moss hayranlarını şaşırtacak pozlar verdiler.
Vogue magazine in November in front of the lens to the catalog photos top model of the world-famous singer Rihanna and Kate Moss posed surprise fans.
Kaynak: focushaber.com
Yalçın Sezen, parakodu önümüzdeki dönemlerde daha da geliştireceklerini, katalog, gazete, dergi, afiş gibi alanlarda da beğenilen ürünlerin satın alınmasını hedeflediklerini belirtti.
Shree Yalcin, even more in the coming periods and develop as parakodu, catalogs, newspapers, magazines, posters in areas such as the purchase of products popular initiatives.
Kaynak: ekoayrinti.com
Bu katalog, M1 olarak adlandırılmış Yengeç Bulutsusundan, Andromeda'nın yanındaki küçük eliptik bir galaksi olan M110'a kadar gökbilimsel
Kaynak: Messier Kataloğu
İbrahim Tatlıses'in 1982 yılında türküola etiketiyle sadece Almanya'da basılan 1617 katalog numaralı kaseti ve 7441 katalog numaralı
Kaynak: Mutlu Ol Yeter
The Stattkus-Verzeichnis, İtalyan barok bestecisi Claudio Monteverdi 'nin bestelerinin bulunduğu bir katalog dur. Katalog, 1985 yılında
Kaynak: Stattkus-Verzeichnis
Legacy Recordings, Sony Music Entertainment 'a bağlı katalog şirketidir. 1990 yılında CBS Records (1991 yılında ismini Sony Müzik
Kaynak: Legacy Recordings
Ayrıca Almanya'da Türküola tarafından 7463 katalog numarasıyla long play, 1730 katalog numarasıyla da kaset olarak,ayrıca 6144 katalog
Kaynak: Yalan (albüm)
NGC 111, Yeni Genel Katalog 'da yer alan bir gökcismidir . Gökyüzünde Balina takımyıldızı yönünde bulunur. gözlemlenen ve katalog girişi
Kaynak: NGC 111

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.