Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

francala ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

francala anlamı
is. (fra'ncala) İyi nitelikli undan yapılan ince uzun ekmek: "Ayşe çayı demlemiş, düzgün dilimlerle francala kesiyordu." -C. Uçuk.

Türkçe - İngilizce

francala anlamı
isim
1) French loaf

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

francala anlamı İt..frangiula
İyi nitelikli undan yapılan ince uzun ekmek: § "Zenbil içinde yine birtakım yemekler, peynirler, francalalar, balıklar falan olup Nergis bunları çıkardı ise de..." -Ahmet Midhat Efendi, Dünyaya İkinci Geliş, 44. § "Önce bir yuvarlak francala, bir küçük kaz ciğeri hokkası, … çıkardı." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 36. § "Besim francala diliminin üzerine tereyağdan sonra çilek reçeli sürerken, vereceği cevaptan evvel alacağı lezzeti düşünüyor ve yutkunuyordu." -Peyami Safa, Yalnızız, 27. § "francala. Üstü yarık has somun." -Ahmet Vefik Paşa, Lehçe-i Osmani. § "Camlı bir dolapta yuvarlak francalalar, ay biçiminde çörekler…" -Nazım Hikmet Ran, Kan Konuşmaz, 199.

"francala" için örnek kullanımlar

Francala, hiç kepeksiz, düşük randımanlı un dan yapılır. Bazı yerlerde tava tipi francala da yapılır. Francala ekmeği çok beyaz olur.
Kaynak: Francala
Ekmeğin kalitesi,kullanılan unun cinsine ve pişirme süresine bağlıdır:Yüksek kaliteli unlardan francala ve beyaz ekmek,kepekli unlardan da
Kaynak: Fırıncı
73 - 76 randımanlı unlardan francala, 78 - 80 randımanlı unlardan beyaz ekmek, daha yüksek randımanlı (kepekli) unlardan kara ekmek
Kaynak: Ekmek
Gündüzlü ve yatılı her öğrenciye saat 16:00'da küçük bir francala ile bir parça çikolata verilmeye başlandı. Bu küçük ekmeğin (Petit-Pain
Kaynak: Saint Joseph Fransız Lisesi
Onun francala hamuru gibi kendi kendine kabarması için uzun müddet bırakırım. Çok defa aradan birçok senelerin geçtiği de vakidir.
Kaynak: Reşat Nuri Güntekin
birine şöyle kibar çelik bir kaşık, öbür elinize de francala ekmek yeyin bakalım, nasıl olacak? Ben duyduğumu söylüyorum, görmedim.
Kaynak: Yenikavak, Balya

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.