Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

gözetme ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

gözetme anlamı
is. Gözetmek işi: "Yeryüzünde bir başına değilsiniz, başkalarının zevkini, hatırını da gözetmeniz gerekir." -N. Ataç.

Türkçe - İngilizce

gözetme anlamı
isim
1) wink
2) cock of the eye

"gözetme" için örnek kullanımlar

Halkın haberi olmadan, onun korku ve paniğe kapılmasına fırsat vermeden, koruma ve gözetme görevini sessizce yerine getirir.
Unbeknownst to the public, without the opportunity grabs onto his fear and panic, protect and oversee the task performs quietly.
Kaynak: gebzegazetesi.com
Diğerkâmlık, “başkalarının yararını da kendi yararı kadar gözetme” ya da “diğer insanlara maddi veya manevi kişisel çıkar gözetmeksizin
Kaynak: Diğerkâmlık
bütün insanlı uzay uçuşlarında kullanılmış ve günümüzde mevcut üç uzay mekiği 'nin fırlatma ve gözetme tesisi olarak kullanılan uzay merkezi.
Kaynak: Kennedy Uzay Merkezi
jpg | başlık Tenshu (baş kulesi) | eni 250px | lakap Karasu-jō | yapı Teikaku, Hirajiro | kule Eklemli gözetme kulesi (1593 ya da 1615 - )
Kaynak: Matsumoto Kalesi
Bu sistemde isminden anlaşıldığının aksine ileriye doğru araziyi inceleyen bir radar benzeri ölçümleme ve gözetme sistemi kullanılmaz.
Kaynak: EGPWS
Karşılıklı sevgi,saygı,kardeşlik, dayanışma, birlik beraberlik, birbirini koruyup gözetme, birbirinin hakkına saygı, sura gözetimi, akraba
Kaynak: Ortaoba, Karaman
yüksek olduğu için organizmaların tür düzeyinde birbirlerine fark gözetme ve ayrım yapma yeteneğini artırır buna türler arası seçilim de denir.
Kaynak: Cinsel seçilim
ve ihlas (yalnızca Allah'ın hosnutlugunu gözetme) ve sadakatle (kalpten baglılıkla) oldugu halde, BU YKYNCY VAZYFE, GAYET BÜYÜK MADDY BYR
Kaynak: İmam Mehdi
Sınıf farklılıkları gözetme, ayrımcılık sebebiyle anayasada yasak olmasına rağmen, Hindistan 'da yaşayan Hindular arasında belli sosyal
Kaynak: Hinduizm
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.