Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

acenta ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Türkçe - İngilizce

acenta anlamı
isim
1) agent
2) agency
3) representative
4) solicitor

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

acenta anlamı İt..agente
1. Bir kuruluşun mali veya ticari işlerini kazanç karşılığında yürüten ticarethane.§"Her türlü ticaretle iştigal eder bir nevi acenta." -Ahmet Midhat Efendi, Müşahedat, 145. § "Aya seyahat bileti kesmeye hazırlanan uçak acentalarından bile bahsediliyor." -Peyami Safa, 20. Asır Avrupa ve Biz, 58. 2. Vapur ortaklığı veya banka şubesi. 3. Bir kurumun veya şubelerinin başında bulunan kimse. 4. Bir kuruluşa bağlı olmaksızın sözleşmeye dayanarak belirli bir yer ve bölge içinde sürekli olarak ticarethane veya işletmeyi ilgilendiren işlerde aracılık eden, bunları o işletme adına yapan kimse: § "Ben Jeune Turc neşriyat acentası Cemal!" -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 21. (krş. acente)

"acenta" için örnek kullanımlar

Rusya pazarında acenta bazında kimse 1 milyon kişi sayısını daha aşamadı.
On the basis of the number of agents in the Russian market than 1 million people hath no.
Kaynak: yenialanya.com
Otelcıleri anlamak gercekten zor, 4 adet acenta bırlesıp 450 otele baskı yapıyor , 450 otelci bırlesıp 4 acentaya baskı yapamıyor.
Hotelier's really hard to understand, the hotel is pressing 4 pieces agencies combined 450, 450 hotelier combined four agency can not print.
Kaynak: turizmguncel.com
Acenta sahibi Bilal Tokgöz, bu konuda, "Bir kere kaza meydana gelmiş. Ya trafik sigortası ödeyecek ya da kasko ödeyecek. İkisinden birisi mutlaka bu mağduriyeti giderecek. O zaman 'haklıydın, haksızdın' tartışmasına girmeye gerek yok, kesinlikle" dedi.
Bilal Tokgöz Agency owner, for that matter, "Once an accident has occurred. Either automobile traffic or pay for insurance to pay. Both of them one of the strong resolve this grievance. Then 'right, undeserved' No need to enter the debate, certainly," he said.
Kaynak: risalehaber.com
sağlanmıştır. Günümüzde dünya genelinde, 81.000 IATA acentası ve IATA'nın sağladığı acenta eğitim kurslarına katılan 135.000 öğrenci bulunmaktadır.
Kaynak: Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği
Altyapı bilgileri: acenta ve şube yoktur. . Sağlık ocağı binası var fakat faal değildir. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde
Kaynak: Akdoğan, Geyve
İlkokul 1965"te,cemevi 1985"te,elektrik 1985"te,içme suyu şebekesi 1996"da ve acenta telefonu 1986"da hizmete girmiştir. Faal nüfusun önemli
Kaynak: Veziralanı, Akdağmadeni
satışlarından sorumlu olan acenta hakkında soruşturma açılmasını istedi ve 1991 yılında sağlanan haksız kazançların açığa kavuşturulmasını talep etti.
Kaynak: Pearl Jam
Ulaştırma,Telekomünikasyon Kurumunun görev ve yetkileri saklı kalmak kaydıyla haberleşme ve telsiz işletmeciliği, acenta ve komisyonculuğu
Kaynak: Türkiye Cumhuriyeti Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.