Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

hararetlenmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

hararetlenmek anlamı
(nsz) 1. Isısı artmak. 2. Canlanmak, kızışmak: Tartışma hararetlendi. "Şakir Bey arkasından gelerek fikrini müdafaa için hararetleniyordu." -P. Safa.

Türkçe - İngilizce

hararetlenmek anlamı
fiil
1) warm up

hararetlenmek eş anlamlısı

canlanmak
(nsz) 1. Gücü artmak, diri duruma gelmek: "Biraz oyalandıktan sonra canlanan parmaklarını beyaz tuşlarda koşturarak çalmaya başladı." -P. Safa. 2. (-de) Depreşmek: "Bir kere gözlerime baksanız anlardınız / Sizin için kalbimde canlanan emelleri" -N. H. Onan. 3. (-den) Geçmişte yaşanan bir olay veya durum yeniden hatırlanmak: "Necati'nin o gün bir kere bile aklından geçmeyen bir isim, uzaklaşmış hatıraları arasından canlandı." -P. Safa. 4. mec. Etkinliği artmak, hareketlilik kazanmak.
kızışmak
(nsz) 1. Yüksek bir dereceyi bulmak, çok ısınmak. 2. Bitkiler, ıslaklık ve mikropların etkisi altında çürürken ısınmak: Ot balyaları kızıştı. 3. Hayvan, eş isteme zamanı gelmek, kösnümek: Aygır kızıştı. 4. mec. Zorlu, sert, kızışık bir durum almak, şiddetlenmek, artmak: "O dönem politik ortam zaten kızışmıştı." -A. Ümit. 5. mec. Hızlanmak, hareketlenmek: "Erkekler arasında sahte kadın olup olmadığı üstüne tartışmalar kızıştı." -L. Tekin.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.