Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

havale etmek ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

havale etmek anlamı
1) bir şeyin alınmasını, yapılmasını bir kimseye bırakmak, ısmarlamak, devretmek: "Mahkemeye havale edeceğim, orada bülbül gibi söylersin." -Ö. Seyfettin. 2) yollamak, göndermek.

Türkçe - İngilizce

havale etmek anlamı
fiil
1) endorse
2) transfer
3) certify

havale etmek eş anlamlısı

devretmek
(nsz) (de'vretmek) 1. Dönmek, dolaşmak. 2. huk. Bir malın mülkiyetini, bir mal üzerindeki hakkı başkasına geçirmek: "Bana gelip hisseni satın almak istiyorum, bana devret deseydin belki razı olurdum." -O. Kemal. 3. (-i) Aktarmak: "Kıran kırana bir güreş bitmiş, Büyük Millet Meclisi, Başkumandanlık yetkilerini Mustafa Kemal Paşa'ya devretmiştir." -T. Buğra. 4. (-i) esk. Baştan sona değin okumak, bitirmek: Tarih kitabını üç kez devrettim.
göndermek
(-i, -e) 1. Bir yere doğru yola çıkarmak, yollamak, ulaşmasını, gitmesini sağlamak, irsal etmek: "Hepimizi esir edip Malta'ya gönderecekleri ağızlarda dolaşıyordu." -H. E. Adıvar. 2. Yetki vererek gitmesini sağlamak. 3. Bir kaynaktan çıkıp gelmek, ulaşmak: Güneş dünyaya ısı ve ışık gönderir. 4. Yolcu etmek. 5. Araştırma, yazışma vb.nde kaynak kişiye veya esere işaret etmek, atıf yapmak.
ısmarlamak
(nsz) 1. Bir şeyin yapılmasını veya getirilmesini, bu işlerle uğraşan birine söylemek, sipariş etmek: "Elbise için kumaş ısmarladım." -M. Yesari. 2. Parasını kendi ödeyerek başkaları için yiyecek veya içecek getirilmesini söylemek: "Siz bana bir konyak daha ısmarlayın." -M. Ş. Esendal. 3. Kendi için bir şey alınmasını başkasına söylemek: Çarşıya gidiyorum, bir şey ısmarlayacak mısınız? 4. (-i, -e) Bir şeyin, bir kimsenin bakılmasını, korunmasını birine veya birinin gözetilmesine bırakmak, emanet etmek: Baban seni bana ısmarladı. 5. (-e) Bir işin yapılmasını, bırakılmasını veya o işten vazgeçilmesini söylemek: Ben sana böyle mi ısmarlamıştım?
yollamak
(-i, -e) Göndermek: "Hekim hademeleri aşağıya yolladı." -M. Ş. Esendal.
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.