Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

Hayrat ne demek?

 - 3 sözlük, 4 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

Hayrat anlamı
öz. is. (ha'yrat) Trabzon iline bağlı ilçelerden biri.
hayrat anlamı
is. (hayra:tı) 1. Sevap kazanmak için yapılan iyilik: "Küçük bir hayrat çeşmesinin başındaydı." -A. H. Tanpınar. 2. Halkın yararlanması için yapılan okul, çeşme, hastane vb. yapı: "Karababa, beni daima hayrat yapayım diye, böyle aldatmış olmalı!" -Ö. Seyfettin.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

hayrat anlamı
Hayret

Uşak

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Hayrat anlamı
Şanlıurfa ili, Ovacık bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

"Hayrat" için örnek kullanımlar

Hayrat sözcüğü ile şunlardan biri kastedilmiş olabilir: Hayrat , İslam dini inancına göre insanların yapmış oldukları hayırlı işler
Kaynak: Hayrat
Hayrat, Trabzon ili nin bir ilçe sidir. Hayrat, 1969 yılında Of 'a bağlı bir belde olarak belediye Statüsüne kavuşmuş, 20.05.1990'da da
Kaynak: Hayrat, Trabzon
Hayrat, İslam dini inancına göre insanların yapmış oldukları işler: amel defteri ne yazılır. İnsan ölünce ise bu amel defteri kapandığına
Kaynak: Hayrat (İslam)
Gülderen, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir mahalledir(Gülderen - Gülderen Fatih). Hayrat ilçe merkezinin Kuzeydoğusunda olup
Kaynak: Gülderen, Hayrat
Dereyurt, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köy Adını İçinden Geçen Dereden Almıştır. Köyün Eski İsmi
Kaynak: Dereyurt, Hayrat
Kılavuz, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün eski adı ise Muzgar'dır. Kültür: Köyün gelenek , görenek ve yemek
Kaynak: Kılavuz, Hayrat
Geçitli, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Geçitli, Hayrat
Köyceğiz, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Köyceğiz, Hayrat
Onur, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Onur, Hayrat
Göksel, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Göksel, Hayrat
Fatih, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Fatih, Hayrat
Dağönü, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Dağönü, Hayrat
Yeniköy, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Yeniköy, Hayrat
Yıldırımlar, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Yıldırımlar , birkaç yıl öncesine kadar Pınarca Köyüne bağlı bir
Kaynak: Yıldırımlar, Hayrat
Yarlı, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün eski adı Yığadır. Yiğa adı bazı kaynaklara göre yerel dilde "yar"
Kaynak: Yarlı, Hayrat
Sarmaşık, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Sarmaşık, Hayrat
Yırca, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyle ilgili bilgilere Osmanlı tapu tahrirlerinde rastlanmaktadır.
Kaynak: Yırca, Hayrat
Şişli, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Şişli, Hayrat
Şehitli, Trabzon ilinin Hayrat ilçesine bağlı bir köy dür. Tarihçe: Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında bilgi yoktur.
Kaynak: Şehitli, Hayrat

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.