Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

anafaz ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

anafaz anlamı İng. anaphase Alm. Anaphase Fr. anaphase
(Yun. ana: yukarı; phasis: görünüş) Mitoz ve mayoz bölünmenin üçüncü safhası. Mitoz bölünme sırasında, kopyaları yapılmış kromozomların uzunluğuna ayrıldığı ve her kromatidin iğin kutuplarına doğru hareket ettiği, mayoz bölünme sırasında ise homolog kromozom çiftlerinin her birinin bir kutba çekildiği (I.mayoz bölünmesi) ve kardeş kromatitlerin ayrılarak karşılıklı kutuplara geçtiği (II. mayoz bölünmesi) evre.

BSTS / Histoloji-Embriyoloji Terimleri Sözlüğü

anafaz anlamı Lat.anaphasis
(Anatomi) Mitoz bölünme ve mayoz bölünmenin birinci ve ikinci olgunluk bölünmelerinde, kardeş kromozomların serbest olmaları ve kutuplara çekilmelerinin oluşturduğu üçüncü evresi

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

anafaz anlamı İng. anaphase
Mitoz ve mayoz bölünmenin üçüncü evresi.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

anafaz anlamı İng. Anaphase Fr. Anaphase ana, phasis
(Yun. ana = yukarı,Yun. phasis = görünüş): Mitoz ya da mayoz bölünmelerinin üçüncü evresi; mitozda ortalarından yarılmış oları kromozomların herbir Yarımının iğin kutuplarına doğru hareket etmesi, mayozda homolog kromozom çiftlerinin herbirinin bir kutba çekilmesi.

BSTS / Zootekni Terimleri Sözlüğü

anafaz anlamı İng. anaphase
Mayoz ve mitozda metafazı takiben oluşan, sentromerlerin bölündüğü ve kromatitlerin iğ iplikçikleri üzerinde yavru kromozomları oluşturmak üzere kutuplara doğru ayrılma hareketlerine başladıkları aşama.

"anafaz" için örnek kullanımlar

Karyokinez başlangıçta interfaz ve sonrasında gerçek bölünme evreleri olan profaz, metafaz, anafaz ve telofaz olarak görülür.
Kaynak: Mitoz
Etkilenmiş kromozom anafaz da kromatidlerine ayrılıp kutuplara gitmek yerine, sentromerinden ayrılarak aynı genleri taşıyan yapılar olarak
Kaynak: İzokromozom
Karyokinez başlangıçta interfaz ve sonrasında gerçek bölünme evreleri olan profaz, metafaz, anafaz ve telofaz olarak görülür.
Kaynak: Hücre bölünmesi
Walther Flemming hücrenin bölünmesini tanımlarken profaz , metafaz ve anafaz terimlerini ortaya attı. Çalışması 1882'de yayımlandı.
Kaynak: Genetik biliminin tarihçesi
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.