Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

anafilaksi ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / İç Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

anafilaksi anlamı İng. anaphylaxis
1. Tip I aşırı duyarlılık reaksiyonu. 2. Yabancı bir proteine karşı gösterilen alerjik reaksiyon.

BSTS / Mikrobiyoloji Terimleri Sözlüğü

anafilaksi anlamı İng. anaphylaxis
Genellikle öldürücü aşırı duyarlılık reaksiyonu, IgE veya anafilatoksine bağlı mast hücrelerinden granül salınımı, damar genişlemesi ve düz kas kasılmasına bağlı oluşan anafilaktik şok.

BSTS / Patoloji Terimleri Sözlüğü

anafilaksi anlamı İng. anaphylaxis
Genellikle paranteral ilaç veya aşı uygulamalarından sonra, uyarılmış mast hücrelerinden ve bazofillerden antikora karşı kimyasal aracıların salınımı sonucu damarların genişlemesi ve geçirgenliğin artmasıyla belirgin, yerel veya yaygın, şiddetli ve çabuk gelişen alerjik reaksiyon.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

anafilaksi anlamı İng. anaphylaxis
Antijen niteliğinde belli bir yabancı protein veya ilaca karşı önceden duyarlılık kazanmış balığa aynı antijenin ikinci kez verilmesi sonucu oluşan aşırı duyarlılık durumu.

Güncel Türkçe Sözlük

anafilaksi anlamı
is. (l ince okunur) fiz. Aşırı duyarlık.

"anafilaksi" için örnek kullanımlar

zengin granül lere sahip bir hücredir. Bağışıklık sistemi nde önemli bir rolü vardır, özellikle alerji ve anafilaksi deki yeriyle tanınır.
Kaynak: Mast hücresi
Alerjik nezle, göz alerjisi, alerjik astım ve anafilaksi (alerjik şok) bulgularına neden olur. Hava ile yayılan çok küçük lateks
Kaynak: Lateks
aslında bakteriyi 1885 'te domuzlarda ilk keşfeden onun ortağı Theobald Smith 'tir (Smith anafilaksi üzerine çalışmalarıyla daha iyi bilinir
Kaynak: Salmonella
Alerjik şok (anafilaksi ): Alerjen maddelere karşı oluşur. Yanık şoku : Ağır yanıklardan sonra oluşur. Kategori:Tıbbi acil durumlar
Kaynak: Şok (dolaşım)
Ayrıca nadir olgularda aşırı duyarlılık reaksiyonları olarak kaşıntı, ürtiker, anjiyonörotik ödem, astma ve anafilaksi görülebilir.
Kaynak: Aspirin
kan basıncı düşmesi, akut anafilaksi, anjiyonörotik ödem, ani dispne, astım ve pulmoner ödem gibi hipersensitivite reaksiyonları görülebilir.
Kaynak: İndometazin
Bazı insanların antivenine karşı anafilaksi, anafilaktoid, pirojenik (endotoksin) reaksiyon ve serum hastalığı gibi çok ciddi yan etkiler
Kaynak: Yılan ısırığı

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.