Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

himmet ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

himmet anlamı
is. 1. Yardım, kayırma: "Himmetinizle fakir bir ailenin yüzü gülerse tabii siz de sevaba girersiniz." -R. H. Karay. 2. Çalışma, emek, gayret: Bu iş çok himmet ister. 3. esk. Lütuf, iyilik, iyi davranma.

Kişi Adları Sözlüğü

Himmet anlamı Köken: Ar.
Cinsiyet: Erkek
1. Gayret, emek, çaba. 2. Yüksek irade. 3. Yardım, kayırma. 4. Kutsal sayılan bir kişi tarafından yapılan etki.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

himmet anlamı
Çelikçomak oyunu.

*Gediz Kütahya

himmet eş anlamlısı

çalışma
is. 1. Çalışmak işi, emek, say: "Sonradan kapının kaldırılıp yerine takılması için yetmiş kişinin çalışması icap etti." -N. F. Kısakürek. 2. Bir yapı elemanının yük altında biçim değiştirmesi, az veya çok zorlanması: Bu kiriş hesabında kirişin aşırı yük altında çalışması göz önüne alınmıştır. 3. Bünyesindeki suyun azalması veya çoğalması sonucu ağacın biçim ve boyutlarının değişmesi: Ağaçtan üretilen işlerin sonradan bozulması istenmiyorsa bütün birleştirilmelerde ağacın çalışması özelliği dikkate alınmalıdır. 4. Bilimsel ve sanatsal amaçlı ürün.
kayırma
is. Kayırmak işi, koruma, himmet, iltimas.
yardım
is. 1. Kendi gücünü ve imkânlarını başka birinin iyiliği için kullanma, muavenet: "Oğlunun yardım dileyen bakışlarını görmezden gelerek kahvaltı masasına oturdu." -E. Şafak. 2. Bir ülkeye bağış veya ödünç olarak verilen para ve ihtiyaç maddeleri. 3. Etki: "Otların üstünde, ağaçların yapraklarında kalan yağmur damlaları rüzgârın da yardımıyla öğleye kadar kurudu." -N. Cumalı. 4. Bağış, iane.

"himmet" için örnek kullanımlar

Amerika, Avrupa, Vatikan, IMF ve Dünya Bankası kapılarında akıl ve himmet dilenen Ankara siyasetinin Prof.
America, Europe, the Vatican, the IMF and the World Bank himmet begging at the gates of reason and politics, Professor of Ankara.
Kaynak: yenimesaj.com.tr
Rusya'daki tarihi toplantı, inşallah, Şangay Beşli'sinden himmet dilenen Türkiyelilere, çare ve himmetin gerçek adresini idrak ettirir.
Born in Russia meeting, I hope, Shanghai Beşli'sinden himmet begging resident of Turkey, the resort and the aspiration realize the real address of the adjustment.
Kaynak: yenimesaj.com.tr
Tecrîdü's-sarîh li-ahâdîsi'l-câmii's-sahîh" unvaniyle ihtisara himmet etmiştir ki, hüsn-i tertîb ve tensîkı itibariyle pek ziyade şöhret bulmuştur.
Kaynak: Sahih-i Buhari
alan Semerkand şeyhlerinden “Şeyh Üryan” ve “Şeyh Zekeriyya” adındaki zatların ayaklarına kadar gidip onlardan himmet talebinde bulunmuştu.
Kaynak: Alevilik

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.