Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

anatomi ne demek?

 - 8 sözlük, 8 sonuç.

BSTS / Anatomi Terimleri Sözlüğü

anatomi anlamı Lat.anatomia
(Anatomi) Vücudun normal biçimini ve yapısını inceleyen bilim dalı. Organlı varlıkların yapısıyla biçimini ve bu yapıyı oluşturan organları, bu organların işlevleri arasındaki ilişkileri ve normal komşuluk ilişkilerini inceleyen bilim, yapı bilim. Anatemnien: açmak, Ana : Boylu boyunca, Tome : kesme.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

anatomi anlamı İng. anatomy Osm. teşrih ilmi Alm. Anatomie Fr.anatomie
(Yun. ana: yukarı; tome: kesmek) Biyolojinin canlıların iç yapıları ile uğraşan dalı, yapı bilimi.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

anatomi anlamı Osm. teşrih Fr.anatomie
(zooloji)

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

anatomi anlamı İng. anatomy
1. İnsan, hayvan ve bitkilerin yapısını ve organlarının birbirleriyle olan ilgilerini inceleyen bilim dalı, yapı bilimi. 2. Herhangi bir organizmanın yapısı.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

Anatomi anlamı
bakınız» yapı bilimi

Güncel Türkçe Sözlük

anatomi anlamı
is. 1. tıp İnsan, hayvan ve bitkilerin yapısını ve organlarının birbiriyle olan ilgilerini inceleyen bilim, teşrih. 2. anat. Beden yapısı, gövde yapısı. 3. mec. Bir şeyin oluşumunda göze çarpan özel yapı: Toplumun anatomisi.

Türkçe - İngilizce

anatomi anlamı
isim
1) anatomy

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

anatomi anlamı Fr.anatomie
1. İnsan, hayvan ve bitkilerin yapısını ve organlarının birbiriyle olan ilgilerini inceleyen bilim, teşrih: § "Resimde anatomiye aykırı bir çıplak, ilmin tenkidine uğramaz." -Peyami Safa, Din-İnkılap-İrtica, 40. § "Mukayeseli anatomi hocası da anatomileri karşılaştırmaz." -Cemil Meriç, Kırk Ambar, 384. § "Yüzlerce küçük şişe, cam kırıkları, sandıklar, kutunun içine atılmış kemik parçaları, eski gazeteler, paslı makaslar, cımbızlar, anatomi ve tıp üzerine Fransızca kitaplar…" -Orhan Pamuk, Sessiz Ev, 45. 2. Beden yapısı, gövde yapısı:§ "Onun şekillerine ve anatomisine ram olmayı kendime bir zillet addederim." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Bir Sürgün, 173. 3. mec. Bir şeyin oluşumunda göze çarpan özel yapı: § "... çocuk kalmaya ruhunun anatomisi müsait." -Peyami Safa, Yazarlar-Sanatçılar-Meşhurlar, 113. § "Vicdanının anatomisini hayal edercesine…" -Necip Fazıl Kısakürek, Hikâyelerim, 109.

anatomi eş anlamlısı

insan
is. 1. İki ayağı üzerinde dolaşan, sözle anlaşan, akıl ve düşünme yeteneği olan en gelişmiş canlı. 2. Âdemoğlu, âdem evladı: "O yaşta insan hiç düşünmeden sadece yaşamaya bakar." -H. Taner. 3. sf. mec. Huy ve ahlak yönünden üstün nitelikli (kimse).
teşrih
is. (teşri:hi) esk. 1. Bir sorunu veya konuyu ele alıp en ince noktalarına kadar gözden geçirerek anlatma, açımlama. 2. tıp Anatomi: "O uğursuz teşrih atlasını hazırlamaya da işte böyle başladı." -İ. O. Anar. 3. hlk. İskelet.

"anatomi" için örnek kullanımlar

Organik kimya, anatomi, fizyonomi, Çin tıbbı konularında eğitim aldım.
Organic chemistry, anatomy, physiognomy, I received training in Chinese medicine.
Kaynak: haberler.com
Şemseddin İtaki, Avrupa alıntılı ilk resimli anatomi kitabını yazan hekimdir.
ITake Shamsuddin, the first illustrated anatomy book quoted by European physicians.
Kaynak: kenthaber.com
Yani bu uygulamayı yapacak kişinin çok iyi anatomi bilgisi olması gerekmektedir.
So this is a very good knowledge of anatomy should be the one to do the application.
Kaynak: haberler.com
Örneğin, anatomi laboratuvarı olmayan, öğrencilerin kadavra görmeden anatomi dersini tamamladığı tıp fakülteleri var.
For example, anatomy lab, non-medical faculties of the students have completed the course in anatomy without cadavers.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Anatomi tiyatrosu erken dönem modern üniversitelerde, anatomi öğretiminde kullanılan amfitiyatro şeklinde bir salondur. Genellikle
Kaynak: Anatomi tiyatrosu
Kolon, sindirim sistemi anatomi sinde kalın bağırsak anlamında kullanılan bir terimdir. Çekum dan, rektum a kadarki bağırsak kısmıdır.
Kaynak: Kolon (anatomi)
Karina anatomi de, soluk borusu ndaki, soluk borusunun sağ ve sol akciğer lere girmeden önceki ilk iki bronş u arasında yer alan kıkırdaksı
Kaynak: Karina (anatomi)
Sanatsal anatomi, mekan içinde hareket halinde olan insan bedeninin yapısını ve biçimini inceleyip resmini doğru çizmeyi ve aynı zamanda
Kaynak: Sanatsal anatomi
Hayvan anatomi sinde beyin, veya ensefalon (yunanca ), merkezi sinir sistemi nin yönetim merkezidir. Birçok hayvanda beyin, kafanın
Kaynak: Beyin
Kafa veya baş, anatomi de hayvan ve insanların en rostral (anatomik pozisyonda) bölümünde bulunan, genellikle beyin , göz , kafatası ,
Kaynak: Kafa
Sami Zan (d. 1921 - ö. 24 Aralık 1984 ), Anatomi profesör ü, akademisyen. Çapa Tıp Fakültesi 'nin anatomi profesörlerinden.
Kaynak: Sami Zan
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.