Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

teşrih ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

teşrih anlamı
is. (teşri:hi) esk. 1. Bir sorunu veya konuyu ele alıp en ince noktalarına kadar gözden geçirerek anlatma, açımlama. 2. tıp Anatomi: "O uğursuz teşrih atlasını hazırlamaya da işte böyle başladı." -İ. O. Anar. 3. hlk. İskelet.

Türkçe - İngilizce

teşrih anlamı
isim
1) dissection

teşrih eş anlamlısı

açımlama
is. Açımlamak işi, teşrih, şerh.
anatomi
is. 1. tıp İnsan, hayvan ve bitkilerin yapısını ve organlarının birbiriyle olan ilgilerini inceleyen bilim, teşrih. 2. anat. Beden yapısı, gövde yapısı. 3. mec. Bir şeyin oluşumunda göze çarpan özel yapı: Toplumun anatomisi.
iskelet
is. 1. İnsan ve hayvan bedeninin kemik çatısı, teşrih: "Çenesinin, başının bütün iskeleti peksimeti çiğnedikçe daha açık olarak meydana çıkıyordu." -H. E. Adıvar. 2. Yumuşak bölümleri dökülmüş, ölü bir vücudun kemiklerinin bütünü. 3. mec. Bir şeyi oluşturan temel çatı: "Yanımızdaki genç, yolun ötesinde bir bina iskeleti gösterdi." -F. R. Atay. 4. mec. Bir eserin genel planı: Bir romanın iskeleti. 5. sf. mec. Çok zayıf. 6. sf. mec. Kuru, çıplak: "Yürüdük, yürüdük, yaprakları düşmüş iskelet bir ormanın içine geldik." -Ö. Seyfettin.

"teşrih" için örnek kullanımlar

Öğretmenleri Miguel'i Vesalius ile birlekte teşrih konusunda en yetenekli yardımcıları olarak tanımlamışlardır. Kariyeri: Hekimlik
Kaynak: Miguel Servet
1666 | Nicolas Steno | Bir köpekbalığı fosil ini teşrih eden Steno, köpekbalığının dişlerinin o bölgede taş parçalarıyla aynı olduğunu
Kaynak: Evrim
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.