Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

huş ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

huş anlamı İng. birch Lat.Betula Alm. Birke Fr.bouleau
Huş ağacıgiller (Betulaceae) familyasından, kanatlı fındıksı meyvesi olan, ağaç ya da çalılar.

Güncel Türkçe Sözlük

huş anlamı
is. bit. b. Gürgengillerden, kerestelik bir ağaç cinsi (Betula).

Türkçe - İngilizce

huş anlamı
birch

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

huş anlamı
Şaşma ünlemi.

Tirebolu -Giresun

"huş" için örnek kullanımlar

Huş kabuğu, huş (Betula) ağacının bir bıçak yardımıyla floem e bağlı iç kabuğundan kolayca tabaka olarak soyulabilen ve araç gereç
Kaynak: Huş kabuğu
Adi huş (Betula pendula), huşgiller (Betulaceae) familyasından 30 m'ye kadar boylanabilen ağaç veya ağaççık formunda bir huş tür ü.
Kaynak: Adi huş
Tüylü huş (Betula pubescens), huşgiller (Betulaceae) familyasından 25 m'ye kadar boylanabilen sık dallı, beyaz gövdeli bir huş türü .
Kaynak: Tüylü huş
Kızılağaç yapraklı huş (Betula medwediewii), huşgiller (Betulaceae) familyasından 15 m'ye kadar boy yapabilen bir huş türü .
Kaynak: Kızılağaç yapraklı huş
Kafkas huş faresi (Sicista caucasica), kemiriciler takımının Dipodidae familyasındandır. Morfoloji ve Biyoloji: Boyu 6-12, kuyruğu 9-12 cm
Kaynak: Kafkas huş faresi
Alt cins Betulenta: Betula lenta - Tatlı huş Betula lenta subsp. uber. Hexaploid (6 n 84). Betula allegheniensis - Sarı huş (B. lutea)
Kaynak: Huş sınıflandırması
Huşgiller (Betulaceae), Fagales takımdan huş, kızılağaç, fındık ve gürgen gibi önemli orman ağaçlarını içeren bitki familyası.
Kaynak: Huşgiller
Ayak üstü avlandıklarından ayakkabı en önemli eşyalarıdır ve esnek ve hafif kar ayakkabıları huş ağacının kabuğu (huş kabuğu ) ile ham
Kaynak: Alaska Atabaskları
Daha çok huş ağacının kabuğundan imal edilen huş kabuğu kanoları (kk'eeyh beedoye) kullanılır ve kürek le (tʉghʉ'oye) çekilir.
Kaynak: Koyukonlar
FAMİLYASINDAN bir Ağaç türü (OSTRYA) (Betulaceae) Fragles takımından huş , fındık ve gürgen gibi önemli orman ağaçlarını içeren bir bitki familyası.
Kaynak: Kayacık, Amasya
balina kemiği, rengeyiği ile sığın boynuz u, kemiği , toynağı , tahta, ladin odunu, huş kabuğu gibi yerli malzemeyi kullanarak yaparlar.
Kaynak: Kar gözlüğü
Geleneksel kar ayakkabıları daha çok söğüt , melez ve huş ağacı gibi ağaçların dal ve kabuklarından dar deri kayışlarla örülerek
Kaynak: Kar ayakkabısı
Kâğıt huşu (Betula papyrifera), huşgiller (Betulaceae) familyasından 18 m'ye kadar boylanabilen sık dallı, beyaz gövdeli bir huş türü .
Kaynak: Kâğıt huşu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.