Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

ığrıp ne demek?

 - 7 sözlük, 9 sonuç.

BSTS / Su Ürünleri Terimleri Sözlüğü

ığrıp anlamı İng. seine netting
Deniz veya göl tabanına yakın yüzen balıkları avlamak için kullanılan, kanatlarına ağırlıklar bağlanarak atılan, gemiye veya kıyıya çekilen, kanatlarının her birinin uzunluğu 52-250 m, yüksekliği 15-30 m, torba uzunluğu 15-32 m olan, kullanıldığı yöreye ve avladığı balığa göre göze genişlikleri değişen, kolları sığ ve yüksek uyarnayla dikinelerden oluşan bir tür çekme ağı.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

ığrıp anlamı
[ırıp]: Bir balıkağı türü. (Gençali *Senirkent -Isparta) [ırıp] : (Sofça -Kütahya)

Güncel Türkçe Sözlük

ığrıp, -bı anlamı
is. hlk. 1. Bir tür balık ağı, ırıp. 2. Yalan, düzen.

Tarama Sözlüğü

ığrıp anlamı
Balık ağı; duzak, hiyle.

Türkçe - İngilizce

ığrıp anlamı
seine

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

ığrıp anlamı Rum.ıripos
1. Bir tür balık ağı, ırıp:§ "ığrıp: Büyük balık ağı." -Ahmet Vefik Paşa, Lehçe-i Osmani. 2. Yalan, düzen.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

ığrıp anlamı
1. Yalan, düzen. 2. Yöntem, tutulması gereken yol: Sen bu işin ığrıbını bulur yaparsın. 3. Gerçek olmayan, sözde neden .
ığrıp anlamı
İnce delikli balık ağı.

-Rize

ığrıp anlamı
2. Sözde neden. 3. Yetenek.

ığrıp eş anlamlısı

düzen
is. 1. Belli yöntem, ilke veya yasalara göre kurulmuş olan durum, uyum, nizam, sistem. 2. Soyut ve somut nesnelerin bir sıraya, bir hedefe, bir amaca göre sıralanması, konsept. 3. Yerleştirme, tertip: "Evin en bozuk düzeninde bile hastalığa mahsus birtakım aletler vardır." -R. N. Güntekin. 4. Bir devletin belli başlı ilkeleri bakımından yönetimde tuttuğu yol, yönetim biçimi, rejim. 5. mec. Bir kimseye, bir kuruluşa karşı toplu olarak alınan gizli karar, dolap, komplo. 6. mec. Topluca ve gizlice yürütülen herhangi bir plan, dolap, komplo. 7. mec. Dolap, hile: "Hile, düzen dağarcığından elbette yeni bir şey bulup çıkaracak." -E. E. Talu. 8. müz. Müzik aletlerinde ses ayarı, akort. 9. top. b. Toplumsal bir yapı içinde ögelerin bütüne, bütünün ögelere ve ögelerin birbirlerine göre ilişkileri: "Orta hâlli ailelerin kurduğu bu düzende herkesin bacası tüten, kapısı çalınan bir evi var." -N. Meriç. 10. hlk. Alet edevat takımı. 11. hlk. Bez dokuma tezgâhı.
ırıp
is. Iğrıp: "Gideceksin ırıpların çalkantısında / Balıklar çıkacak yoluna karşıcı / Sevineceksin." -O. V. Kanık.
yalan
is. 1. Doğru olmayan, gerçeğe uymayan söz, kıtır: "Yalanı en güzel kullanmış olanlar eski Şarklılardır." -A. Haşim. 2. sf. Uydurma.

"ığrıp" için örnek kullanımlar

Teknelerden ancak iki tanesi ığrıp düzenini denize salmayı başarabildiler. Çoğunun donanımları tahrip oldu. Dört balıkçı teknesiyle iki
Kaynak: Çanakkale Savaşı deniz harekâtları
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.