Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

icazetname ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

icazetname anlamı
is. (ica:zetna:me) esk. 1. İzin belgesi, onay belgesi. 2. Diploma.

icazetname eş anlamlısı

diploma
is. (l ince okunur) Bir kimseye herhangi bir okulu veya öğrenim programını başarıyla tamamladığını, bir derece veya unvanı kullanmaya hak kazandığını, bir iş, sanat veya meslek dalında çalışabilme yetkisi elde ettiğini belirtmek için bir öğretim kurumu tarafından düzenlenip verilen resmî belge, icazetname, şehadetname: "Hukuktan diplomamı alınca bana mühim bir memuriyet buldu." -Ö. Seyfettin.

"icazetname" için örnek kullanımlar

Burada Beyazıt Medresesi müderrislerinden Atıf Efendi'nin derslerine devam edip dini yüksek ilimleri tahsil ederek icazetname (diploma)
Kaynak: Mehmet Rifat Börekçi
Tüccar Mustafa Ağa'nın oğludur. Yunanistan 'da 12 yıl geometri , fizik ve diğer bilimleri tahsil ettikten sonra icazetname almış ve
Kaynak: Ahmet Rasim Paşa
Burada Kayseri Medresesi 'ne devam ederek Müderris Osman Hilmi Efendi 'den icazetname aldı (1911 ). 17 Haziran 1911 tarihinde girdiği
Kaynak: Mehmet Hulusi Akyol
1900 yılında Fatih Camii Dersiam larından Alasonyalı Hacı Ali Zeynelabidin Efendi 'den icazetname aldı ve aynı yıl Mihaliç 'e döndü.
Kaynak: Mustafa Fehmi Gerçeker
ül Kuzat'tan mezun olduktan sonra eğitimini Fatih Camii müderrisi Tokatlı Şakir Efendi'nin yanında sürdürdü ve icazetname almaya hak kazandı.
Kaynak: Sait Molla
neticesinde, Mustafa Feyzi Efendi'den 1924'de irşad izni Hilâfet-i Tamme ve Râmuz el-Ehadis adlı eserden icazetname almaya muvaffak olmuştur.
Kaynak: Abdülaziz Bekkine
şekilde sıralayarak titizlikle zapta bağlamışlar ve icazetname adı verilen yetkilendirme belgelerinde bu silsileler kayıt altına alınmıştır.
Kaynak: Silsile

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.