Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

içli dışlı ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

içli dışlı anlamı
sf. Gizli işi olmayan, apaçık, olduğu gibi, senli benli, aşırı teklifsiz: "En çok yurdumdan söz ettim / Doğayla, insanla içli dışlı." -C. Külebi.

"içli dışlı" için örnek kullanımlar

Kendime ait bir dünyamın olması; kendimi yenilemem ve yaratıcı olabilmem için de önemli. İçli dışlı olmayı sevmem zaten.
I have owned my world, I renew and creative in order to be important. Anyway I do not like to be intimate with.
Kaynak: sabah.com.tr
Heykelleri ve yerleştirmeleriyle tanınan Weiwei, 2011 yılında Çin tarafından alıkonduğu 81 gün boyunca müzikle içli dışlı olmuş.
Sculptures and recognized yerleştirmeleriyle Weiwei, detained by the Chinese in 2011 was intimate with the music for 81 days.
Kaynak: aksam.com.tr
Teknolojiyle ne kadar içli dışlı olunursa başarının da o kadar artacağını ifade eden Vali Yılmaz, Burdur'da yüksek olan eğitim seviyesini teknlojik takviyelerle artacağını belirtti.
As a matter of technology, how intimate expression of success will increase so much that the Governor Yilmaz, Burdur teknlojik reinforcement with a high level of education is expected to increase.
Kaynak: focushaber.com
Sosyal medya ile daha içli dışlı olmak ve kullanıcılarını kendi ismi altında bir araya getirerek, kullanılabilirliği arttırmayı hedeflediklerini söyleyen CEO görünüşe göre Facebook'tan da oldukça etkilenmiş.
And users become more familiar with social media to bring together under its own name, that aims to increase the availability of Facebook CEO apparently quite impressed.
Kaynak: teknokulis.com

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.