Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

animizm ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

animizm anlamı
bakınız» canlıcılık

BSTS / Veteriner Hekimlik Tarihi ve Deontoloji Terimleri Sözlüğü

animizm anlamı animismus
Canlıcılık.

Güncel Türkçe Sözlük

animizm anlamı
is. fel. Canlıcılık.

Türkçe - İngilizce

animizm anlamı
isim
1) animism

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

animizm anlamı Fr.animisme
Canlıcılık: § "Animizm: "kut" ve "Altın Işık" Budunbilimcilerin ve toplumbilimcilerin mana dedikleri şeye Eski Türkler "kut" derlerdi." -Ziya Gökalp, Türk Uygarlığı Tarihi, 57.

animizm eş anlamlısı

canlıcılık
is. fel. 1. Olup bitenin, ruhlar alanının gizli güçleri tarafından yönetildiğine inanan ilkel anlayış, animizm. 2. Bağımsız bir ruhsal varlığın insanda ve doğa nesnelerinde yerleşik olduğuna inanan ilkel dinî görüş. 3. Tek ve aynı ruhun fikrî ve organik hayatın ilkesi olduğunu ileri süren öğreti. 4. Çocukta bir düşünce biçimi olarak bütün cisimlerin canlı olduğuna inanma.

"animizm" için örnek kullanımlar

Ayrıca animizm inanışı ve İslâm dîni de yaygındır. Tayland krallığı Parlamenter Monarşi ile yönetilmektedir. 1946 yılından beri tahtta
Kaynak: Tayland
geçmiş çok sayıda etnik topluluğun yanı sıra özellikel kırsal alanda animizm ve çeşitli yerel inançları sürdüren halkları da barındırmaktadır.
Kaynak: Çad
belirli isimler tercih edilir; politeizm , şamanizm veya animizm gibi. Paganizm , batı dillerinde Latince paganus ("kırsal") sözcüğünden türer.
Kaynak: Paganlık
Sadece Japonya 'da ibadetlere katılan 119 milyon kişi vardır Dünya'nın en eski dinlerinden olan Şinto bir tür animizm dir. Kami tapını
Kaynak: Şinto

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.