Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

canlıcılık ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Eğitim Terimleri Sözlüğü

canlıcılık anlamı İng. animism Osm. ervahiye Fr. animisme
1- İnsanın beden ve ruhtan oluştuğunu, ruhun da yaşamın temeli olduğunu ileri süren öğreti. 2- Çocuğun, çevresindeki eşyayı canlı sayması.

BSTS / Felsefe Terimleri Sözlüğü

canlıcılık anlamı İng. animism Osm. ervahiye Lat.animismus Alm. Animismus Fr. animisme
(Lat. animismus-anima = ruh) : 1- Olup bitenin ruhlar alanının gizli güçlerince yönetildiğine inanan ilkel anlayış. 2- Bağımsız bir ruhsal varlığın insanda ve doğa nesnelerinde yerleşik olduğuna inanan ilkel dinsel görüş. 3- Tek ve aynı ruhun düşünsel ve organik yaşamın ilkesi olduğunu ileri süren öğreti. 4- Çocukta bir düşünce biçimi olarak bütün cisimlerin canlı olduğuna inanma.

BSTS / Ruhbilim Terimleri Sözlüğü

canlıcılık anlamı İng. animism Osm. ervahiye
1- Doğadaki her varlıkta bir ruh bulunduğu, her nesneyi bir ruhun yönettiği yolundaki, din kurumuna kaynaklık eden ilkel inanç. 2- Ruhu bedenin ilk nedeni ve canlandırıcısı sayan, ruhsal olayları olduğu gibi, yaşamla ilgili olayları da düşünen bir ruhun yönettiğini ileri süren öğreti.

BSTS / Toplumbilim Terimleri

canlıcılık anlamı İng. animism Osm. ervahiye Fr. animisme
Doğadaki canlı-cansız bütün varlıklarda bir tin bulunduğu ve bu tinin çevredeki nesne ve olayları etkilediği yolundaki ilkel inanç.

BSTS / Veteriner Hekimlik Tarihi ve Deontoloji Terimleri Sözlüğü

canlıcılık anlamı animismus
1. Evrendeki çeşitli olayların ruh âlemine ait güçlerce yönetildiğini ileri süren akım. 2. İnsanda ve doğada, maddeden bağımsız bir ruhun bulunduğunu, bütün cisimlerin canlı olduğunu ileri süren anlayış. 3. Ruhun, düşünce hayatının ve organik yaşantının temeli olduğunu öne süren doktrin, animizm.

Güncel Türkçe Sözlük

canlıcılık, -ğı anlamı
is. fel. 1. Olup bitenin, ruhlar alanının gizli güçleri tarafından yönetildiğine inanan ilkel anlayış, animizm. 2. Bağımsız bir ruhsal varlığın insanda ve doğa nesnelerinde yerleşik olduğuna inanan ilkel dinî görüş. 3. Tek ve aynı ruhun fikrî ve organik hayatın ilkesi olduğunu ileri süren öğreti. 4. Çocukta bir düşünce biçimi olarak bütün cisimlerin canlı olduğuna inanma.

Türkçe - İngilizce

canlıcılık anlamı
isim
1) animism

canlıcılık eş anlamlısı

animizm
is. fel. Canlıcılık.

"canlıcılık" için örnek kullanımlar

Fransızca kökenli alıntı sözler: animizm | canlıcılık | animisme / ο ανιμισμός | anjin | boğaz yangısı | angine | anket | soruşturma,
Kaynak: Türkçedeki yabancı kökenli sözcüklerin Türkçe karşılıkları

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.