Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

iskarpin ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

iskarpin anlamı
is. Ökçeli, konçsuz ayakkabı: "Bu arada iskarpininin teki kuyuya düşer." -A. Ağaoğlu.

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

iskarpin anlamı İt..scarpino
Ökçeli, konçsuz ayakkabı:§ "Çifte merdivenin beyaz basamaklarında çocuğun rugon iskarpinleri gıcırtılar ve akisler bırakıyordu." -Ruşen Eşref Ünaydın, Diyorlar Ki, 173. § "Çoraplarını, iskarpinlerini çıkarmış bir eli partnerinde parkenin üzerinde zıplıyordu." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Saatleri ayarlama Enstitüsü, 332.§ "Getirdiği iskarpinleri de giydi." -Peyami Safa, Sözde Kızlar, 15. § "Gravarını, ipek mendilini, parlak iskarpinlerini gösterir." -Reşat Nuri Güntekin, Yaprak Dökümü, 7. § "Sırtında bonjur biçimi tirşe kumaştan ceketi, ayaklarında fiyonklu rugan iskarpinleri ve başında kenarlarından kumral saçlarının perçemleri fışkıran hafifçe yana eğik koyu renk, yumuşak fesiyle önümden gelip geçişini seyrettiğim iki dirhem bir çekirdek adamı...." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 143. "…kalın altlı açık iskarpinleri içinde bir kadın çıktı." -Adalet Ağaoğlu, Göç Temizliği, 83. § "Potini, iskarpini toz tutmaz; oldukça hızlı yürür." -Ahmet Rasim, Eşkâl-i Zaman, 61. § "Bir davette, salonda kimse yokken iskarpinlerini pantolonunun baldır kısmına sürterek parlatmakta ve burnunu karıştırmakta mahzur görmeyen bir insan." -Necip Fazıl Kısakürek, Aynadaki Yalan, 28. § "Birimize İstanbul'dan iskarpin getirse üçümüze de getirirdi."-Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 245. § "Bir ara çıkartıyor iskarpinlerini, çorapların, yalınayak dans ediyor." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 417.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

iskarpin anlamı
< İt. scarpino: Ökçeli ayakkabı

"iskarpin" için örnek kullanımlar

sıra şıklığı tamamlayan her türlü ayak giyeceği . Bot , çizme , sandalet , topuklu , spor ayakkabı , iskarpin gibi pek çok farklı türü vardır.
Kaynak: Ayakkabı
Sanki bağcıkları ve sayası olan bir iskarpin gibi duran dış görünümüne rağmen bu ayakkabıların lastikten yekpare bir kalıp halinde
Kaynak: Gislaved (ayakkabı)
Avlanma ve beslenme : Derilerinden bavul, çanta iskarpin yapılır. Bu bakımdan bol miktarda avlanırlar. Yürekleri dört gözlüdür.
Kaynak: Timsahgiller
Avlanma ve beslenme : Derilerinden bavul, çanta iskarpin yapılır. Bu bakımdan bol miktarda avlanırlar. Yürekleri dört gözlüdür.
Kaynak: Timsahlar
Kadınların Pek az bir kısmı iskarpin, diğerleri mest, kundura, bazıları da kısa konçlu, sarı deriden yapılmış Edik (Eskiden giyilen kısa
Kaynak: Süleyman, Akhisar

Yakın Kelimeler

(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.