Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kabine ne demek?

 - 3 sözlük, 3 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kabine anlamı
is. (kabi'ne) 1. Bakanlar Kurulu, hükûmet. 2. Hekim muayenehanesi: "Rengi doktor kabinelerinin kapılarındaki cilalı siyah levhalar gibi parlıyor." -A. Gündüz. 3. Kabin: "Bir kabineye girip soyundum." -S. F. Abasıyanık. 4. Hela.

Türkçe - İngilizce

kabine anlamı
isim
1) cabinet
2) council of ministers

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kabine anlamı Fr.cabinet
1. Bakanlar Kurulu: § "… parlamento İngiliz parlamentosu hâlinde, kabine Anglo sakson kabinesi hâlinde kaldı." -Ziya Gökalp, Türkçülüğün Esasları, 69. § "... gayrimüslim vatandaşların da kabineye girdiklerini...." -Peyami Safa, Sosyalizm-Marksizm-Komünizm, 238. § "Biz buraya kabine buhranı çıkarmaya gelmedik." -Reşat Nuri Güntekin, Tanrı Dağı Ziyafeti, 102. § "Damat Ferit kabinesinde Maarif ve Dâhiliye nazırlıkları yapmış." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 46. § "Malinov kabinesi tereddüt ve kararsızlıkla birçok kıymettar zamanlar kaybetti." -Sami Paşazade Sezai, Bütün Eserleri III, 374. § " -Protesto ederim! demekten ibaret kalmış olan İskolidis kabinesi yerine Zaimis'in: -Baş üstünde, efendim!" -Ahmet Rasim, Eşkâl-i Zaman, 156. § "Kabinesini şu gördüğünüz Park Oteli binasının bar kısmı olan dairede topladı…" -Necip Fazıl Kısakürek, Sultan Vahidüddin, 128. § "Fransız Kabinesi düştü düşecek, radyodan takip ediyoruz." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 22. 2. Hekim muayenehanesi. 3. Gemilerdeki küçük bölme, oda: § "Bu zatlar Beykoz ile Köprü arasındaki bir saat bir Çeyrek zamanı bize hoş imrar ettirmemek için lütfen küçük kabineyi tahliye ederek bize pek büyük bir eser-i inayet gösterirler." -Ahmet Midhat Efendi, Müşahedat, 9. § "Yollarda iki gün gecikmiş bir telgraf, kabinenin düştüğünü Batum'a haber verdi." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar I, 157. 4. Hela.

kabine eş anlamlısı

hela
is. (hela:, l ince okunur) Tuvalet.
hükûmet
is. (hükû:met) 1. Bakanlar Kurulu: Hükûmet değişti. 2. Bir ülkenin yönetim kuruluşları: "Kadınlar çil yavrusu gibi dağılmış, hükûmete haber vermişler, hükûmet gelmiş, ölüyü kaldırmışlar." -H. E. Adıvar. 3. Devlet yönetimi: Osmanlı hükûmeti zamanında. 4. Hükûmet konağı: "Hükûmetin karşısındaki Türklerin merkez kumandanlık dairesine girince şapkasını çıkardı." -Ö. Seyfettin.

"kabine" için örnek kullanımlar

Kabine değişikliği ile yakın zamanda görevi devralan yeni Bakanımızın sağlık çalışanlarına yönelik mesajlarını önemsiyoruz.
With the change of Cabinet Minister recently took office messages for health care for their employees.
Kaynak: spothaber.com
Kasımda İsmet Paşa'nın Mustafa Kemal'e sunduğu yeni kabine listesindeki maliye vekilliğinin karşısında Şükrü Saracoğlu yazmaktadır.
In November, Ismet Pasha, Mustafa Kemal's new cabinet list in the face of fiscal vekilliğinin Sukru Saracoglu writing.
Kaynak: aksiyon.com.tr
Yapılan son kabine değişikliği ile yeni sağlık bakanımız olan sayın Mehmet Müezzinoğlu ilk icraat olarak süt bankacılığı kurma çabası içine girdi.
A recent cabinet reshuffle, the new health minister, Mr. Mehmet Müezzinoğlu which acts as the first entry into the effort to maintain milk banking.
Kaynak: timeturk.com
Hükümetin kabine değişikliği sonrasında ilk kez İzmir'e gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun kentteki üçüncü durağı partisinin il başkanlığı oldu.
The government's cabinet reshuffle Müezzinoğlu'nun for the first time by the Minister of Health from Izmir city, provincial president of the party was the third stop.
Kaynak: haberler.com
Bakanlar Kurulu veya kabine, demokratik devletlerde Başbakan 'ın başkanlık ettiği ve tüm bakan ların biraraya gelip kararlar aldığı kuruldur
Kaynak: Bakanlar Kurulu
Mountbatten-Windsor, 1960 yılında müphem bir şekilde yayınlanan kabine kararı doğrultusunda on altı ülkenin kraliçesi II. Elizabeth
Kaynak: Mountbatten-Windsor
Alberto Vaquina bir kabine değişikliği sonrasında görevden alınan Aires Ali 'nin yerine göreve başlamıştır. Başbakan olmadan önce Tete
Kaynak: Alberto Vaquina
François Mitterrand 'ın 1981-1982 yılları arasında Cumhurbaşkanlığı kabine direktör yardımcısı, 1982-1988 yılları arasında da kabine
Kaynak: Jean-Claude Colliard
arka tarafı düz olarak yere inen, bagaj kapısı tamamen açılabilir, bagaj kısmı kabine dahil olan, kapalı binek taşıtlarına verilen addır.
Kaynak: Hatchback
ek maddesinde yürütmenin baş yetkilileri olarak tanımlanmıştır, ama yetkinin önemlice bir bölümü başkanın kabine üyesi olmayan
Kaynak: Amerika Birleşik Devletleri Başkanı
yerel seçimlerdeki başarısızlıklar ve kabine içi anlaşmazlıklar nedeniyle görevden çekileceğini açıklamış, ancak 23 Nisan'da eskisinden
Kaynak: Silvio Berlusconi
Bölümün girişinde Homer oy kullanmaya gider fakat; kabine sığmaz. İki kat büyük kabine girer ve orada Barack Obama için oy tuşuna
Kaynak: Treehouse of Horror XIX
Yeni bir Başbakan'ın seçilmesine kadar geçici olarak kabine başkanı olarak görev alıyordu ve Parlamento tarafından yeni kabine onaylandı.
Kaynak: Emil Boc
Abdullah Salih , 20 Mart 2011 tarihinde tüm kabine üyelerini kovdu fakat Kabine üyeleri yeni bir hükümet kurulana kadar yürürlükte kalacaktır.
Kaynak: Abdulkarim Ismail Al-Arhabi
Beyaz Saray , ABD Kongresi , ABD Yüksek Mahkemesi , Dünya ülkeleri nin büyükelçi likleri, kabine sekreterlikleri (bakanlıklar) gibi bütün
Kaynak: Washington, DC

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.