Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kalas ne demek?

 - 5 sözlük, 5 sonuç.

BSTS / Güzel Sanatlar Terimleri Sözlüğü

kalas anlamı Alm. Tragbalken, Bohle, Planke
(Mimarlık) Kalınlığı en az 5 cm. olan tahta.

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

kalas anlamı
Kağnının yan tahtaları. (Yeşilova *Aksaray -Niğde)

Güncel Türkçe Sözlük

kalas anlamı
is. 1. Kalın biçilmiş uzun tahta. 2. Ahşap yapılarda kiriş olarak kullanılan kalın biçilmiş uzun tahta. 3. sf. mec. Kaba, anlayışsız kimse, kereste: "Önümüze geçen pahalı bir Alman arabasıydı, direksiyonundaki de bir başka kalas." -S. Dölek.

Türkçe - İngilizce

kalas anlamı
isim
1) plank
2) timber
3) ruffian

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kalas anlamı Rum.galati
1. Kalın biçilmiş uzun tahta: § "Kuru kuru kalaslar, kaplamalar bu bunaltan ışığın ağırlığı Altında çatırdıyor, kiremitler çatlıyordu." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hikâyeler, 41. 2. Ahşap yapılarda kiriş olarak kullanılan kalın biçilmiş uzun tahta. 3. Kaba, anlayışsız, kereste.

kalas eş anlamlısı

kaba
sf. 1. Özensiz, gelişigüzel yapılmış, zevksiz, sakil, ince karşıtı: "Cebinden kaba fil dişi saplı bir de çakı çıkardı." -Ö. Seyfettin. 2. Taneleri iri: Kaba çakıl. 3. Terbiyesiz, görgüsü kıt, nezaketsiz (kimse): "Kaba, hantal, şivesiz bir sürü adamlar kafesinin önüne toplanırlar." -R. H. Karay. 4. Hafif olduğu hâlde kalın veya hacimli: "Kaba bir yün döşekle temiz bir şilte, yastık yorgan buldum." -H. R. Gürpınar. 5. is. Kuyruk sokumunun her iki yanındaki şişkin yer. 6. mec. Terbiyeye, inceliğe aykırı, çirkin, kötü: "Çocuklardan biri ağzından çok fena, çok kaba bir şey kaçırdı." -O. C. Kaygılı.
kereste
is. (kere'ste) 1. Tomrukların boyuna biçilmesiyle elde edilen ve marangozlukla inşaatta kullanılan nitelikli ağaç: "Dağdan kestim kereste / Kuş besledim kafeste." -Halk türküsü. 2. Ayakkabı yapımında kullanılan gereç. 3. mec. Kaba saba kimse, kalas: "Gözünü oyarım vallahi kereste!" -S. F. Abasıyanık.

"kalas" için örnek kullanımlar

İskeleden koparak düşen kalas Mete'nin başına isabet etti.
Mete break off the pier planks per capita was hit.
Kaynak: haberx.com
ah ah bu adamı bıraktılar 3 kalas forvete kaldık.
ah this man had left the three planks of wood striker.
Kaynak: fotomac.com.tr
bu kalas gol sözü verdimi sözünü tutar aga.
This timber holds the promise of verdimi aga mentioned goals.
Kaynak: fotomac.com.tr
dönemlerinde at patikasından biraz daha iyi olan yol, sadece tahta bir kalas genişliğindeydi ve her tarafımız derin hendeklerle çevriliydi.
Kaynak: Zigana Geçidi
Johnny iyi bir çocuktur, yanında sürekli kalas adını verdiği bir tahtayla dolaşır. Onunla konuştuğunu düşünür. O da Nazz a aşıktır.
Kaynak: Ed, Edd ve Eddy
Gerçek düzlüğü kontrol etmek için bazen lazer mastar optik bir çizgilik olarak da kullanılabilir: bu araç, bir raf veya kalas gibi düz
Kaynak: Çizgilik
Ancak eski ve harap kilisenin çatısından bir kalas yere düşer ve Jessie kendine gelerek durur. Carlos Jessie'nin peşini bırakmaz ve oradan
Kaynak: Sibirya Ekspresi

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.