Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kama ne demek?

 - 8 sözlük, 8 sonuç.

BSTS / Çiftteker Terimleri Sözlüğü

kama anlamı Fr. cheville
Çifteker parçalarının birleştirilmesinde kullanılan özel parçalar.

BSTS / Matematik Terimleri Sözlüğü

kama anlamı İng. wedge Alm. Keil
Bir gerçek doğrusal uzayın (…)koşullarını gerçekleyen (…)altkümesi.

BSTS / Orta Öğretim Terimleri Kılavuzu

kama anlamı Fr. coin
(fizik)

BSTS / Zanaat Terimleri Sözlüğü

kama anlamı
1. Tırpan bıçağının bulunduğu yerden kaymasını önlemek amacıyle tırpan bileziği ile tırpan sopası arasına sıkıştırılan yassı ağaç parçası. (Büyükdivan köyü -Çorum; Yenikent *Beyşehir -Konya) 2. Pulluktan anaya takılan ucu sivri demir. (Sarıköy *Beyşehir -Konya)

Güncel Türkçe Sözlük

kama anlamı
is. 1. Silah olarak kullanılan, ucu sivri, iki ağzı da keskin uzun bıçak: "Bu bıçak, sapına bez sarılmış, küçük çapta bir kamaydı." -S. F. Abasıyanık. 2. mdn. Açılmış olan boşluklarda tavan ve yanlardan taş veya cevher parçalarının düşmesini önlemek amacıyla tahkimat elemanları üstüne veya arkasına yerleştirilen bir tahkimat parçası. 3. Kütüğü yarmak için kullanılan ucu sivri, yassı, enli çivi, takoz, kıskı. 4. ask. Topun gerisini kapayan kapak: "Köy değirmenlerinde top kaması döküldüğüne şahit oldum." -A. Gündüz. 5. hlk. Oyunda kazanılan her parti. 6. hlk. Oyunda sayı.

Türkçe - İngilizce

kama anlamı
isim
1) wedge
2) dagger
3) stiletto
4) spline
5) cotter
6) fid

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kama anlamı
Oyunda sayı.

*Kandıra -Kocaeli

Yerleşim Birimleri Sözlüğü

Kama anlamı
Rize ili, İkizdere ilçesi, merkez bucağına bağlı bir yerleşim birimi.

kama eş anlamlısı

kıskı
is. Türlü maksatlarla iki şeyin arasına sokuşturulan, kıstırılan parça, kama, takoz.
takoz
is. 1. Bir eşyanın altına kıpırdamadan dik durması için yerleştirilen ağaç kama, kıskı. 2. Bir taşıtın kaymaması, kımıldamaması için tekerlekleri altına yerleştirilen tahta, plastik vb. engel. 3. Çivi çakmak için duvarın içine yerleştirilen ağaç parçası. 4. Kızaktaki geminin, üstünde oturduğu ağaçlardan her biri. 5. Lakerda yapılmak için kesilmiş torik balığı parçası. 6. argo Kaba saba insan.

"kama" için örnek kullanımlar

Kamu maliyesi emniyetli görünüyor ama temkinli olmalıyız. Kama maliyesinde temel olan öğelerden biri açık olmaması, biri şeffaflık, biri de verimliliktir.
Public finances, it seems safe but need to be cautious. Kama is not on one of the elements that are essential finances, one transparency, efficiency one.
Kaynak: timeturk.com
Konuşmaların ardından Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe Bursaspor Teknik Direktörü Hikmet Karaman'a Bursa işi özel el yapımı kama hediye etti.
After the speeches, Bursa Mayor Recep Altepe Bursa, Bursaspor coach Hikmet Karaman custom handmade dagger work as a gift.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Kama Sutra (Sanskritçe 'de : कामसूत्र ), Hint lisanında iki ayrı kelimedir : kama zevk demektir, sutra ise kitap anlamına gelir.
Kaynak: Kama Sutra
Tanto veya tantoğ (短刀) Japon bıçak veya kama sıdır. Genellikle tek, bazen de çift taraflı ve 1 şaku (15-30 cm) uzunluğundadır.
Kaynak: Tanto
6136 sayılı kanun ; kama , hançer , saldırma , şişli baston , sustalı çakı , pala , kılıç , kasatura , süngü , sivri uçlu ve oluklu
Kaynak: Yasak ateşsiz silahlar
Hareket bilgisayar destekli sistemle kusursuz bir biçimde gövdenin altında bulunan kama çiftleri sayesinde sağlandı. Bu kama çiftleri zıt
Kaynak: Millau Viyadüğü
"Konami" şirketin kurucularından olan Kagemasa Ko zuki, Yoshinobu Na kama, Hiro M atsuda ve Shokichi I shihara'nın isimlerinin
Kaynak: Konami
Kuyrukları kısa ve tüm Haliaeetus türlerinde olduğu gibi kama şeklindedir. Yırtıcı kuşların çoğu gibi dişiler erkeklerden biraz daha
Kaynak: Ak karınlı deniz kartalı
Gaga ları uzun ve hafifçe aşağı doğru kıvrık kuşlardır. Kanat ları uzun ve sivridir. Kuyruk ları oldukça uzun ve kama şeklindedir.
Kaynak: Guguksular
Erkeği çok açık renklidir, martı ya benzer, göğsü beyaz , kanat uçları kama biçiminde dar ve siyah (genç erkeğinkinde daha belirgin),
Kaynak: Bozkır tuygunu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.