Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kaptan ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Ayaktopu Terimleri Sözlüğü

kaptan anlamı İng. captain Alm. Mannschaftsführer
Bir ayaktopu takımında oyuncuları oyun içinde yöneten, hakem ile konuşmada ve törenlerde takımı temsil etme yetkisi bulunan, sol kolunda özel renkli bir bant (işaret) taşıyan oyuncu.

BSTS / Uçantop Terimleri Sözlüğü

kaptan anlamı İng. captain Fr. capitain
Takımı temsil eden oyuncu.

Güncel Türkçe Sözlük

kaptan anlamı
is. 1. den. Gemi yönetimiyle ilgili en yüksek görevli: "Raşit çocuk Denizyolları vapurlarından birinde kaptandı." -R. N. Güntekin. 2. sp. Takım oyunlarında takımı temsil eden kimse. 3. Kaptan pilot. 4. Yolcu otobüsü sürücüsü. 5. tar. Balkanlarda çete savaşı yapan milis gücünde çarpışan kimse, efe: "Yaşar Kaptan dedikleri bir sarı yılan / Kayalar kadısını durdurur divan." -Halk türküsü.

Kişi Adları Sözlüğü

Kaptan anlamı Köken: İt.
Cinsiyet: Erkek
Gemi yönetimiyle görevli en yüksek görevli.

Türkçe - İngilizce

kaptan anlamı
isim
1) captain
2) master
3) skipper
4) shipmaster
5) old man
6) skip
7) the old man

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kaptan anlamı İt..capitan
1. Gemi yönetimiyle ilgili en yüksek görevli: § "Zira maiyetinde bulunan ıskunanın iki kaptan, bir reisi, bir hoca, bir lostroma yani güverte kumandanı, iki dümenci, dört armacı, bir miço, bir kamarottan ve üç dahi tayfadan ibaret bulunan hademesine ve geminin hâl ve şanına bakıldıkça böyle bir geminin ancak üç, dört yüz bin toler variyeti olan adam maiyetinde bulunabileceği tahmin edilir." -Ahmet Midhat Efendi, Hasan Mellâh Yahut Sır İçinde Esrar s. 31. § "Bütün iradeyi dalgaya veren aşırı cemiyetçi görüş kaptanı inkâr etmiş oluyor." -Peyami Safa, 20. Asır Avrupa ve Biz, 99. § "Böyle zamanda içki içilmez otur, şimdi kaptan gelecek, ben böyle korkulu işlere niçin karıştım deyip duruyordu." -Sami Paşazade Sezai, Bütün Eserleri II, 121. § "Fakat böyle bir durumda kaptana, çarkçıya sövüp saymanın yeri miydi?" -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 62. § "Züleyha, güverteye çıkınca kaptanın bir bacağının takma olduğunu gördü." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 19. § "Yanında yatın kaptanı olan genç, esmer bir delikanlı da vardı." -Ahmet Hamdi Tanpınar, Huzur, 99. § "Sevk zabitine ve kaptana müracaat etmiştim." -Ziya Gökalp, Ziya Gökalp'ın Mektupları, 7. § "Gemisini kurtaran kaptan, anladın mı?' -Adalet Ağaoğlu, Toplu Oyunlar (Evcilik Oyunu, Tombala, Çatıdaki Çatlak), 192. "Kaptan da endişeli duruyordu." -Ahmet Rasim, Şehir Mektupları, 25. § "O, bütün hayatı dalgalı bir ummanda ve kaptan köprüsünde geçen kocasından, sahilde sessiz bir balıkçı kulübesine mahsus bir yaşayış istemez." -Necip Fazıl Kısakürek, Cinnet Mustatili, 8. § "Yahya Kaptan'ın Gebze'de şehit düşüşünü anlattığın parçayı okutturup dinlerken, senin, önünde serilmiş güneşli Ankara ufuklarına bakan gözlerinin -davan yoluna baş koymuş o halk kahraman can verirken yanında imişsin gibi -nemlendiğini; yıllar sonra o hatıra ardınca hâlâ dudaklarının titrediğini görmekten büyük ne olabilir!.." -Ruşen Eşref Ünaydın, Hatıralar III, 38. "Kaptan, mebus Ramazan Bey, meşhur un tüccarı Korukzade, komisyoncu Melahrinos, hep bize gelir." -Necip Fazıl Kısakürek, Hikâyelerim, 91. 2. Spor oyunlarında takım başı. 3. Kaptan pilot. 4. Şehirler arası yolcu otobüslerinde sürücü. 5. Balkanlarda çete savaşı yapan milis gücünde çarpışan kimse, efe.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kaptan anlamı
Tilki yuvası.

Karahüyük -Konya

kaptan eş anlamlısı

efe
is. 1. Yiğit, özellikle Batı Anadolu köy yiğidi, zeybek. 2. Ağabey. 3. Kabadayı: "Düğünevinin avlusuna girerken yeni düze inmiş efeler gibi nara attı." -Ö. Seyfettin. 4. tar. Kaptan.

"kaptan" için örnek kullanımlar

Nitekim kaptan 12.dakikada güzel bir golle beraberliği sağladı.
In fact, the captain gave 12.dakikada draw a nice goal.
Kaynak: blog.radikal.com.tr
53'te Salih'in golündeki en büyük paya sahip kaptan Horvath kaleyi tutturamadı.
Saleh, 53, has the largest share on the Lake of the castle Horvath failed to meet the captain.
Kaynak: radikal.com.tr
Öğrenciler, teknik direktör Tolunay Kafkas ve kaptan Tolga Zengin'e çiçek verdi.
Students Tolunay Caucasian coach and captain gave Tolga Zengin flowers.
Kaynak: fanatik.com.tr
Bir kaptan ve oyuncu olarak bu noktadaysam bu Giovanni'nin sayesinde'' yorumunu yaptı.
With a captain and as a player Giovanni'' commented that this noktadaysam.
Kaynak: trtspor.com.tr
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.