Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kaşımak ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

Divanü Lügati't-Türk

kaşımak anlamı
kaşımak

Güncel Türkçe Sözlük

kaşımak anlamı
(-i) 1. Vücudun herhangi bir yerindeki kaşıntıyı gidermek için tırnakla veya başka bir şeyle deriyi hafifçe ovmak: "Baktı ki doktor sakalını kaşıyarak susuyor." -S. F. Abasıyanık. 2. mec. Araştırmak, incelemek. 3. mec. Sinirlendirecek söz söylemek: "Bir saat sonra ayrılmak zorundaydık; bu nedenle birbirimizi kaşımamaya çok özen gösteriyorduk." -A. Kulin. 4. mec. Herhangi bir konuyu yeniden gündeme getirmek.

Türkçe - İngilizce

kaşımak anlamı
fiil
1) scratch

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kaşımak anlamı
Tımar etmek.

-Amasya

kaşımak eş anlamlısı

araştırmak
(-i) 1. Birini veya bir şeyi bulmak için bir yeri gözden geçirmek: Odayı iyice araştırdım ama aradığımı bulamadım. 2. Bir gerçeği ortaya çıkarmak için aramalarda bulunmak, sormak, soruşturmak: "Birkaç adam gönder ve durumu araştırsınlar." -İ. O. Anar. 3. Bilimde ve sanatta yöntemli çalışmalar yapmak: "Türk dilini bilimsel yoldan araştırmak, tanıtmak ve yaymak." -Anayasa.
incelemek
(-i) Bir işi veya bir şeyi ele alıp özelliklerini, ayrıntılarını inceden inceye, özenle anlamaya, öğrenmeye çalışmak, tetkik etmek: "Ne kitap okur ne de başkalarının düşüncesini inceler." -S. Birsel.

"kaşımak" için örnek kullanımlar

Rendeyi duvardaki bir çiviye tutturup sırtını kaşımak için kullanır. O ranzasına yerleştiği sırada, askerlere posta gelir. Postası olmayan
Kaynak: Tüfek Omza (film, 1918)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.