Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kayıtsızca ne demek?

 - 1 sözlük, 1 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kayıtsızca anlamı
sf. 1. İlgisiz, aldırmaz. 2. zf. (kayıtsı'zca) İlgisiz, aldırmaz bir biçimde: "... biraz kırlara baktıktan sonra kayıtsızca: -Korkma, dedi, senin canın kolay çıkmaz." -M. Ş. Esendal.

kayıtsızca eş anlamlısı

aldırmaz
sf. Bir şeye önem vermeyen, umursamayan, kayıtsız, lakayıt: "Aldırmaz davranışlar içine giremeyecektik." -A. Kutlu.
ilgisiz
sf. 1. İlgisi olmayan veya ilgilenmeyen, kayıtsız, aldırmaz, alakasız, lakayıt, bigâne: "Paraya, çıkara, günlük yaşamın kaşkarikolarına karşı ilgisizdirler." -H. Taner. 2. zf. Aldırmaz, kayıtsız bir biçimde: "Aynı haberi erkeklerin bazıları büsbütün ilgisiz, bazıları surat asarak karşıladı." -N. Hikmet.

"kayıtsızca" için örnek kullanımlar

Jessie bunları, evi derleyip toplarken ve annesine yapacağı manikür için hazırlanırken, kayıtsızca, öylesine anlatır. Bunun ardından iki
Kaynak: İyi Geceler Anne
Müdürün alkolden uzak durması gerektiğiyle ilgili uyarılarını kayıtsızca dinleyen Bruno, dışarı çıkar çıkmaz gördüğü ilk bara dalar.
Kaynak: Stroszek (film)
Dead or Alive ve Takashi Miike karakteristik sahneler için önemli olan ultra-şiddet ve sapkınlığı olan kayıtsızca boyunca saçılmış gelir.
Kaynak: Dead or Alive
ateşi altında tutulmasına rağmen 20 dakika kayıtsızca havada kalmayı başarmıştır. Olay, sonradan Los Angeles Savaşı olarak
Kaynak: Tanımlanamayan Uçan Nesne
Söz konusu iki meditasyon tarzının da amacı; düşünmeden, hissetmeden, kayıtsızca burada - şimdide olma farkındalığını öğretmek değildir.
Kaynak: Meditasyon

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.