Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kep ne demek?

 - 4 sözlük, 6 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kep anlamı
is. 1. Başlık, sipersiz şapka. 2. Asker şapkası. 3. Hemşirelerin giydiği başlık. 4. Bazı törenlerde profesör ve öğrencilerin giydikleri özel başlık.

Türkçe - İngilizce

kep anlamı
isim
1) cap
2) mortarboard
3) bonnet
4) tile

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kep anlamı İng.cap
1. Başlık, sipersiz şapka: § "Karikatürde, burada savaşan memleketleri birer hayvan temsil ediyor. Kepi ve ragbi topuyla bir kivi kuşu, tahmin edileceği gibi bizi simgeliyor." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 97. 2. Hemşirelerin giydiği başlık. 3. Bazı törenlerde profesör ve öğrencilerin giydikleri özel başlık: § "Kolalı mavi önlükleri, mavi kepleriyle, sağdan soldan koşturuyorlar." -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 153.

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

kep anlamı
Söz.

Taşkent, *Hadım -Konya

kep anlamı
Kilim asmaya yarayan ağaç.

*Niksar -Tokat

kep anlamı
Kuru soğan.

*İncesu -Kayseri

"kep" için örnek kullanımlar

Şubat 2002 'de felç geçirmesi sonucu sol bacağını ve sol elini kullanmakta zorluk çekmektedir Askerlik hayatında başladığı kep giyme
Kaynak: Hekimoğlu İsmail
Dauphin ve Lama v4 adı verilen, Lama v3'e mekanik ve elektrik aksamıyla benzeyen, kuyruk ve kep dizaynı farklı olan 3 modeli piyasaya sürdü.
Kaynak: E-Sky Lama v4
Beyaz eldiven ve siyah bir şapka (veya kep) locker'ın vazgeçilmez kostümleridir. Locking dansının repertuvarı breakdansa göre dar ve
Kaynak: Breakdance
motor montaj ve test atölyesi 1981 yılında, motor bloğu, silindir kafası ana yatak kep imalat hatları yatırımı 1987 yılında tamamlanabilmiştir.
Kaynak: Tümosan
.sonra recep akyüz bir kep fabrikası açar zengin olurr. .herkes tarafından bilinirr ve komik bir hikâye olarak dilden dile dolaşır..
Kaynak: Çiftlikköy, Yığılca
Erkekler ceket, pantolon ve şapka, kep ve takke kullanmaktadırlar. Coğrafya: Ankara iline 50 km, Çankya ilçesine 20 km uzaklıktadır.
Kaynak: Karahasanlı, Bala
Erkeğin kep, kanat ve kuyruk siyahtır, kanat bandı ve kuyruğun orta kısmı sarıdır, kanadın ucunun beneği beyazdır, sırt koyu yeşildir,
Kaynak: Kara kasketli iskete
Erkeği erkek kara başlı iskete ye benzer, fakat yan çizgileri eksiktir ve gaga kısadır, dişinin kep siyahlığı yoktur, kanat ve kuyruk erkek
Kaynak: Kara çeneli iskete
Bıyık bırakmaya, akıl hastalarının giydiği tipte bir kep giymeye zorlandı. Adını bile değiştirmeye çalıştılar: "David Enosh".
Kaynak: Mordehay Vanunu
Erkek parlak sarı renklerle siyah bir kep ve kanatla bezelidir. Dişiler ise çok daha soluktur. Alt türler: İki alt türü vardır.
Kaynak: Koyu sırtlı saka
Erkekler ise pantolon ve gömlek giyerler. Şapka ve kep de sıklıkla kullanılmaktadır. Kız isteme ve düğün: Düğünlerde, bayramlarda, komşu
Kaynak: Yağmurlu, Kırkağaç

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.