Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kıskanmak ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

Güncel Türkçe Sözlük

kıskanmak anlamı
(-i, -den) 1. Sevgide veya kendisiyle ilişkili şeylerde bir başkasının ortaklığına, üstün durumda görünmesine dayanamamak: "Mühür gözlüm seni elden / Sakınırım, kıskanırım." -Âşık Ali İzzet Özkan. 2. (-i) Herhangi bir bakımdan kendinden üstün gördüğü birinin bu üstünlüğünden acı duymak, günülemek, haset etmek. 3. Esirgemek, çok görmek: Benden bir dilim ekmeği kıskanırdı. 4. (-i) Bir şeye, en küçük saygısızlık gösterilmesine bile dayanamamak: Her Türk, yurdunu kıskanır. 5. mec. Yerinde olmayı istemek, imrenmek.

Türkçe - İngilizce

kıskanmak anlamı
fiil
1) begrudge
2) envy
3) be jealous
4) hold a grudge

kıskanmak eş anlamlısı

günülemek
(-i) hlk. Kıskanmak, çekememek, haset etmek.
haset etmek
kıskanmak, çekememek, günülemek.
imrenmek
(-e) 1. Beğenilen, hoşlanılan bir şeyi edinme veya bir yiyeceği yeme isteğini duymak: "İki gün evvel bir muhallebici dükkânının vitrinindeki kazandibine imrendim." -B. Felek. 2. Beğenilen bir kişi veya şeye benzemeyi istemek, gıpta etmek: "Çağımızın yazarları arasında da klasiklere imrenenler yok değildir." -S. Birsel.

"kıskanmak" için örnek kullanımlar

Didem'in oyuncu sevgilisini kıskanmak, takip etmek, erkeklerin bekarlığa veda partisini basmak gibi badireler atlatılıp, malum önce ayrılınıyor, sonra barışılıyor vs.
Didem'in player's girlfriend jealous, to follow the men to print bachelorette party, more suffering, such as weathering, ayrılınıyor known before, then barışılıyor etc.
Kaynak: evrensel.net
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.