Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kimotripsin ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Biyokimya Terimleri Sözlüğü

kimotripsin anlamı İng. chymotrypsin
Pankreas suyunda bulunan ve alkali orTamda tripsin veya tripsinle bir arada olmak üzere enterokinazlarla etkin duruma getirilerek peptit zincirini parçalayan enzim.

BSTS / Biyoloji Terimleri Sözlüğü

kimotripsin anlamı İng. chymotrypsin Alm. Chymotrypsin Fr. chymotrypsine
Pankreas suyunda bulunan ve alkali orTamda tripsin ya da tripsinle bir arada olmak üzere enterokinazla aktif hâle getirilerek peptit zincirini parçalayan enzim, bir proteinaz.

BSTS / Hayvan Besleme ve Beslenme Hastalıkları Terimleri Sözlüğü

kimotripsin anlamı İng. chimotrypsin
Endopeptidaz.

BSTS / Zooloji Terimleri Sözlüğü

kimotripsin anlamı İng. chymotrypsin Alm. Chymotrypsin Fr. chymotrypsine
Pankreasdan gelen bir enzim olup alkali orTamda, tripsin ya da tripsinle birarada olmak üzere enterokinazla faal hale getirilerek peptid zincirini parçalar.

"kimotripsin" için örnek kullanımlar

peroksidaz gibi), transferazlar (asilnöraminat citidililtransferaz gibi) ve serin proteaz lar (tripsin ve kimotripsin gibi) sayılabilir.
Kaynak: Enzim kinetiği
Saf proteinlerin enzim oldukları kesin olarak Northrop ve Stanley tarafından, bunların sindirim enzimleri tripsin ve kimotripsin
Kaynak: Enzim
Northrop ayrıca, pepsinojen (pepsinin öncülü), tripsin , kimotripsin ve karboksipeptidaz ı kristalize ve izole etti. 1939 tarihinde
Kaynak: John Howard Northrop
etkinleştirdiği kimotripsin enzimi; yağ ları hidrolize ederek, yağ asitleri ve gliserit leri oluşturan steapsin olarak anılan bir lipaz vardır.
Kaynak: Pankreas
Kullandıkları hidroliz mekanizması kimotripsin inkine benzer, bir serin nükleofil , bir asit kalıntı (genelde aspartik asit ) ve bir
Kaynak: Lipaz

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.