Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

korumacılık ne demek?

 - 2 sözlük, 2 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

korumacılık anlamı İng. protectionism, protectionist foreign trade policy
Devletin dış ticarete müdahale ederek yerli üreticileri dış rekabet karşısında korumaya yönelik izlediği dış ticaret politikası.

Güncel Türkçe Sözlük

korumacılık, -ğı anlamı
is. ekon. Ekonomik gücü yükseltmek için ulusal ekonominin gümrük tarifeleri ile dış rekabete karşı korunmasını savunan görüş, himayecilik.

korumacılık eş anlamlısı

himayecilik
is. Korumacılık.

"korumacılık" için örnek kullanımlar

Çağlayan, Lamy ile korumacılık alanındaki hassasiyetleri ve tarım konusunda Türkiye'nin hassasiyetleri paylaştığını anlattı.
Caglayan, Lamy and protectionism in the sensibilities and sensitivities in agriculture share in Turkey told.
Kaynak: ekonomi.milliyet.com.tr
Şu anda dünya genelinde herhangi bir korumacılık adımı görmediklerini belirten DTÖ Direktörü, örgütün korumacılığa karşı sigorta oluşturduğunu ve "henüz bütün sıkıntıların geride kalmadığı"nı sözlerine ekledi.
Did not see any step of protectionism around the world that currently the Director of the WTO, the organization has created an insurance against protectionism and the "NO EVENT yet behind all the problems" then he added.
Kaynak: bloomberght.com
Merkantilizmin Tanımı: himayecilik (korumacılık) milli ekonomik birlik; Mutlak Merkeziyetçi Milli Devlet Öğretisi. Zenginlik peşinde koşmak en
Kaynak: Merkantilizm
Ekimde görevinden ayrıldıktan sonra vikont unvanı aldı (5 Kasım 1931 ).Ayrıca başmühürdarlığa getirildi, ama yeni korumacılık yanlısı
Kaynak: Philip Snowden
Bu nedenler, gelişmiş ülkeler, uyguladıkları çeşitli korumacılık politikaları, "Risk Yönetim Programları" ve bu programlar içerisinde
Kaynak: Tarım Sigortaları Havuzu

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.