Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

koşuk ne demek?

 - 7 sözlük, 7 sonuç.

BSTS / Edebiyat ve Söz Sanatı Terimleri Sözlüğü

koşuk anlamı Osm. Manzume Fr. Poésie, Poème, Chant
Kaç dizeden meydana gelirse gelsin kendi başına bir tüm meydana getiren nazımlı parça.

BSTS / Yazın Terimleri Sözlüğü

koşuk anlamı Osm. nazım Fr. poésie, poème
Hece ve durak bakımından denk ve kendi başına bir bütün olan uyaklı söz dizisi.

Güncel Türkçe Sözlük

koşuk, -ğu anlamı
is. ed. 1. Şiir. 2. hlk. Koşma, türkü.

Kişi Adları Sözlüğü

Koşuk anlamı Köken: T.
Cinsiyet: Erkek
Koşma, şiir, türkü.

Tarama Sözlüğü

koşuk anlamı
Bir arada, bir araya gelmiş

Türkçe - İngilizce

koşuk anlamı
isim
1) verse
2) romance
3) ballad

Türkiye Türkçesi Ağızları Sözlüğü

koşuk anlamı
Koşma, şiir, türkü.

*Mudurnu -Bolu
-İstanbul
Özbek Türkleri -Trabzon

koşuk eş anlamlısı

şiir
is. ed. 1. Zengin sembollerle, ritimli sözlerle, seslerin uyumlu kullanımıyla ortaya çıkan, hece ve durak bakımından denk ve kendi başına bir bütün olan edebî anlatım biçimi, manzume, nazım, koşuk: "Halk şiirinden, divan şiirinden değil, şiir mefhumundan, sadece şiirden bahsedeceğim." -N. Ataç. 2. mec. Düş gücüne, hayale, imgeye, gönle seslenen, anı, duygu, coşku uyandıran, etkileyen şey: "Burada herkes kendi gönlünden olduğu kadar bu tabiatın içinden gelen bir şiiri dinler." -A. Ş. Hisar.

"koşuk" için örnek kullanımlar

eğlencelerde söylenen çoklukla aşk, doğa ve yiğitlik konularını işleyen ve "kopuz " adı verilen sazla birlikte söylenen şiirlere "koşuk" adı verilir.
Kaynak: Koşuk
Koşma, coşumcu duyguların dile getirildiği, İslamiyet öncesinde yazılan koşuk türünün bir devamı olan ladinî (dinî olmayan) Türk halk
Kaynak: Koşma
Sestina, alti adet alti dize lik kıta dan olusan ve üçlük bir kita ile biten toplam 39 dizelik oldukca kuralli koşuk bir siir bicimidir.
Kaynak: Sestina
anlatmak için söylenen sagu isimli şiirlerde ve aşk, doğa sevgisi, kahramanlık temalı koşuk ismi verilen şiirlerde nazım birimi dörtlüktür.
Kaynak: Nazım birimi
yüzyıllar arasında İtalya'da Fransızca düzyazı ve koşuk la yazılmış romans lar okunmuş ve klasik metinlerden uyarlamalar yapılmıştır.
Kaynak: İtalyan Edebiyatı
20 binin üstünde koşuk tan oluşan bu şiir yeni topraklardan fışkıran ilk gerçek edebiyat ürünüdür. 1600 'de artık fetihler sona ermiştir.
Kaynak: Latin Amerika edebiyatı
(Dar anlamiyle) Tara anlam veren ve iki dizeden meydana gelen koşuk. Notlar : Kategori:Edebiyat terimleri. . Güncel Türkçe Sözlük
Kaynak: Beyit
Canzoniere, sestina ve canzone gibi öteki koşuk biçimlerini de içermekle birlikte, yapıtın büyük bölümünü soneler oluşturur.
Kaynak: Canzoniere
Türkçe 'de karşılığı koşuk, yır, özün gibi sözcükler önerilmişse de hiçbiri yaygınlık kazanamamıştır. Günümüzde koşuk, nazım karşılığı
Kaynak: Şiir
Kadın sorunlarını açıkça ortayan koyan yapıtlarından Kadın Destanı adlı manzumesini klasik destan yapısı ve koşuk biçiminde kaleme aldı.
Kaynak: Ayla Kutlu
Petrarca, Utku Şiirleri'nde İtalyan şiirinin Dante'yle özdeşleşen koşuk biçimini, terzina 'yı kullanmıştır. Şiirin yapısına ve içeriğine
Kaynak: Triumphi
Örneğin İslâmiyet 'ten önceki döneme ait destan, koşuk, sağu, savlar, Orhun Yazıtları , Dede Korkut Hikâyeleri , Yunus Emre 'nin şiirleri
Kaynak: İletişim

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.