Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

şiir ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / Edebiyat ve Söz Sanatı Terimleri Sözlüğü

şiir anlamı Fr. Poésie
(deyiş) Seslerde, taylamlarda ve uyumlarda gösterdiği güzel bağdaşmalarla ve taşıdığı hayal, duygu ve fikir buluşlariyle bizde canlı duygulanmalar izlenimler ve heyecanlar uyandıran nazım veya nesir halindeki edebiyat türü.

Güncel Türkçe Sözlük

şiir anlamı
is. ed. 1. Zengin sembollerle, ritimli sözlerle, seslerin uyumlu kullanımıyla ortaya çıkan, hece ve durak bakımından denk ve kendi başına bir bütün olan edebî anlatım biçimi, manzume, nazım, koşuk: "Halk şiirinden, divan şiirinden değil, şiir mefhumundan, sadece şiirden bahsedeceğim." -N. Ataç. 2. mec. Düş gücüne, hayale, imgeye, gönle seslenen, anı, duygu, coşku uyandıran, etkileyen şey: "Burada herkes kendi gönlünden olduğu kadar bu tabiatın içinden gelen bir şiiri dinler." -A. Ş. Hisar.

Kişi Adları Sözlüğü

Şiir anlamı Köken: Ar.
Cinsiyet: Kız
1. Zengin sembollerle, ritimli sözlerle, seslerin uyumlu kullanımıyla ortaya çıkan edebî anlatım biçimi.2. Düş gücüne, hayale, imgeye, gönle seslenen, anı, duygu, coşku uyandıran, etkileyen şey.

Türkçe - İngilizce

şiir anlamı
isim
1) poem
2) poetry
3) verse
4) song
sıfat
1) poetic
2) poetical

şiir eş anlamlısı

koşuk
is. ed. 1. Şiir. 2. hlk. Koşma, türkü.
manzume
is. (manzu:me) ed. 1. Şiir: "Başladı kâh ezbere, kâh cep defterinden manzumeler okumaya." -R. N. Güntekin. 2. fel. esk. Dizge.
nazım
is. ed. Şiir.

"şiir" için örnek kullanımlar

Edebiyat yazarı olmak, kurmaca ya da şiir yazmak bir zanaat değil.
Letters to the author, write fiction or poetry is a craft.
Kaynak: haberturk.com
Yarısı mizah, yarısı şiir denebilir benim meslek hayatım için.
Half humor, half of the poem can be said for my professional life.
Kaynak: ensonhaber.com
Herkesin favorisi Bayern Münih, bu sezon şiir gibi futbol oynuyor.
Everyone's favorite Bayern Munich this season, playing football like poetry.
Kaynak: tr.eurosport.com
Açılış programında ayrıca festival şiir ödülleri sahiplerini bulacak.
Opening the festival program also poetry awards will be granted.
Kaynak: yerelgundem.com
Lirik şiir duyguların coşkun bir dille anlatıldığı edebiyat eserlerinin genel adıdır. Latince lyricus, Yunanca lyricos, Fransızca lyrique
Kaynak: Lirik şiir
Epik şiir, kahramanlık, yurt sevgisi gibi lirik lik bildiren şiirdir. Epik şiirler "doğal epik" ve "yapay epik" olarak ikiye ayrılır.
Kaynak: Epik şiir
(İngilizce özgün adıyla The Raven), ABD'li şair Edgar Allan Poe tarafından yazılmış ve ilk defa Ocak 1845'te yayımlanmış öyküleyici şiir .
Kaynak: Kuzgun (şiir)
Dramatik şiir, dram türü konuları içeren bir şiir türüdür. Acıklı ya da korkunç bir olayı konu alır. dönüşebilen bir şiir türüdür. Opera
Kaynak: Dramatik şiir
Senfonik şiir, müzikte bir konu, olay ya da şiirsel içerikli metinden kaynaklanan ve bu temel üzerine yazılmış orkestral bir formudur.
Kaynak: Senfonik şiir
Pastoral şiir (fr . Pastorale) doğa güzelliklerini anlatan şiirlerdir. Kır, çoban hayatını, tabiat güzelliklerini tanıtıp sevdirmek
Kaynak: Pastoral şiir
Satirik şiir eleştirici bir anlatımı olan şiirlerdir. Bir kişi, olay veya durum iğneleyici sözlerle, alaylı ifadelerle eleştirilir.
Kaynak: Satirik şiir
Yenibütüncü Şiir, Marksizm in ufkundaki bireyi hedef alan bir Türk şiir akımıdır. İkinci Yeni den sonra ortaya konan en önemli şiir akımı
Kaynak: Yenibütüncü Şiir
Somut şiir manifestosu Augusto de Campos tarafından kaleme alınmıştır. Somut şiir; görsel şiir ve deneysel şiir olarak da bilinen şiir
Kaynak: Somut Şiir Manifestosu
Irmak Şiir, Şair Hasan Hüseyin Korkmazgil 'in isim babalığını yaptığı, uzun şiir türüdür. Edip Cansever , Blaga Dimitrova , Küçük İskender
Kaynak: Irmak şiir
Deneysel edebiyat ın bir kolu olan deneysel şiir, şairin daha önceki tarzından çok farklı kelime deneyleri üzerine kurduğu şiirdir.
Kaynak: Deneysel şiir
Akıncı, Yahya Kemal Beyatlı tarafından yazılmış, epik bir şiir dir. ' O gün bin atlı çocuklar gibi şendik' mısra sı Türk popüler kültür
Kaynak: Akıncı (şiir)
1955 yılından itibaren verilmeye başlanmış şiir ödülü. Hüsamettin Bozok tarafından Yeditepe dergisi ve yayınları adına kurulmuştur.
Kaynak: Yeditepe Şiir Armağanı
çerçevsinde din , tasavvuf , konularını ele alan şiir yanında aşk , şarap temalarını işleyen din dışı şiirin esin sonucu oluştuğuna inanılmıştır.
Kaynak: Türk edebiyatında şiir
Metafizik şiir 17. yüzyıl İngilizce edebiyat 'nın bir dönemi. Bu dönem şiirleri daha ciddidir ve derin bir yoğunluk taşır.
Kaynak: Metafizik şiir

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.