Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

nazım ne demek?

 - 4 sözlük, 6 sonuç.

BSTS / Edebiyat ve Söz Sanatı Terimleri Sözlüğü

nazım anlamı
(Halk edebiyatı terimi) Halk edebiyatında mesneviye verilen ad.
nazım anlamı Fr. Poésie
Hecelerin sayısı, vurgusu, uzunluk veya kısalığı gibi her hangi bir bakımdan taylam (rythme) meydana getirecek şekilde kelimeleri düzenli olarak dize, beyit ve koşuk şekillerinde görülen deyi kılığı. (NAZIMLAMA, Versification. NAZIMLAMAK, Versifier. NAZIMCI, Versificateur).

Güncel Türkçe Sözlük

nazım, -zmı anlamı
is. ed. Şiir.
nâzım anlamı
sf. (na:zım) 1. Düzenleyen, düzene koyan, tertip eden. 2. is. ed. Manzume yazan kimse.

Kişi Adları Sözlüğü

Nazım anlamı Köken: Ar.
Söyleyiş: (na:zım) Cinsiyet: Erkek
1. Düzenleyen, tanzim eden. 2. Manzum yazan.

Türkçe - İngilizce

nazım anlamı
isim
1) verse
2) poetry

nazım eş anlamlısı

şiir
is. ed. 1. Zengin sembollerle, ritimli sözlerle, seslerin uyumlu kullanımıyla ortaya çıkan, hece ve durak bakımından denk ve kendi başına bir bütün olan edebî anlatım biçimi, manzume, nazım, koşuk: "Halk şiirinden, divan şiirinden değil, şiir mefhumundan, sadece şiirden bahsedeceğim." -N. Ataç. 2. mec. Düş gücüne, hayale, imgeye, gönle seslenen, anı, duygu, coşku uyandıran, etkileyen şey: "Burada herkes kendi gönlünden olduğu kadar bu tabiatın içinden gelen bir şiiri dinler." -A. Ş. Hisar.

"nazım" için örnek kullanımlar

36'ncı dakika Oyak Renault atağında Emre'nin ara pası ile sol çarprazdan ceza sahasına giren Nazım topu kalecinin solundan ağlarla buluşturdu.
Search for Emre's 36th-minute attack Oyak Renault Master the ball pass the keeper's left side into the penalty area to the left çarprazdan brought together networks.
Kaynak: bugun.com.tr
Daha önce Çevre Düzeni Planı, Nazım ve Uygulama İmar Planı onaylanan projede kamulaştırma çalışmalarında da yol alınması ile birlikte mekanik tesislerin kurulma çalışmaları başladı.
Previously Environment Plan, Master Plan and Implementation Plan to be approved by the project lead to the expropriation studies began with the work of establishing mechanical facilities.
Kaynak: sondakika.com
Nazım birimi, nazım şekilleri nde ölçü olarak kullanılan parçaya denir. Şiir mısralardan oluşur. Mısraların kuruluşu, kümelenişi nazım
Kaynak: Nazım birimi
Şiirlerin dize sayılarının,ölçülerinin ve kafiyeleniş şekillerinin belirli bir nazım birimi temel alınarak gösterdiği özellikler nazım
Kaynak: Nazım biçimleri

Yakın Kelimeler

Google Reklamları
(Tahmin etmek için bir harf girin)
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.