Sözce'de sorgulama yapmak için bir kelime girin

kredi ne demek?

 - 4 sözlük, 4 sonuç.

BSTS / İktisat Terimleri Sözlüğü

kredi anlamı İng. credit, loan
Para, mal veya para cinsinden bir değerin belirli bir vade ve koşulla geri alınmak üzere verilmesi.

Güncel Türkçe Sözlük

kredi anlamı
is. ekon. 1. Borç ödemede güvenilir olma durumu: Piyasada kredisi var. 2. ekon. Ödünç alınan veya verilen mal, para: "Kredi almada, senet ödemede, şunda bunda oldum olası kolaylık göstermişlerdir." -A. İlhan. 3. mec. Güven, saygınlık, itibar. 4. eğt. Belli bir öğrenimin Tamamlanması için öğrencilerden istenen her türlü kuramsal ve uygulamalı çalışmalar göz önünde tutularak bir yarıyıl veya bir öğretim yılı okutulan herhangi bir dersin, okul proGramı bütünlüğü içindeki değerini nicelik olarak gösteren birim.

Türkçe - İngilizce

kredi anlamı
isim
1) credit
2) trust
3) tick

Türkçede Batı Kökenli Kelimeler Sözlüğü

kredi anlamı Fr.crédit
1. Borç ödemede güvenilir olma durumu, itibar. 2. Ödünç alınan veya verilen mal, para: § "Sanki düşük faizle büyük miktar kredi istemeye geldim de…" -Adalet Ağaoğlu, Dar Zamanlar-3 Hayır, 114. § "Onlara bol ve nefis mezeleriyle krediye içki veriyor." -Yakup Kadri Karaosmanoğlu, Gençlik ve Edebiyat Hatıraları, 64. § "Kendisi yalnız olduğu için bilhassa kredi ve mali itibar tarafına kuvvet verdi." -Necip Fazıl Kısakürek, İhtilal, 141. § "Beyaz Hala'yla kısa bir konuşma sağlayacak köylüye İstanbul'da veya Ankara'da iş bulmak çocuklarını okutmak, bankalardan kredi almak, Meclis'e girmesini sağlayıp, bakanlarla görüştürmek vaatleri denendi." -Buket Uzuner, Uzun Beyaz Bulut (Gelibolu), 201. § "Her kurulan ticari şirketin bir ucuyla siyasi nüfuza değdiğini söylemiş; banka, borsa, kredi Faaliyetlerinin gerisinde doymak bilmez bir sonradan görme oburluğunu bütün ülkeyi çıkarına işletmek için yeni düzenler kurduğunu anlatmaya gayret etmişti." -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 332. 3. mec. Güven, saygınlık, itibar: § "Olanı biteni kapıcı karıya anlatırsa itibarını, kredisini arttıracak." -Ahmet Midhat Efendi, Diplomalı Kız, 70. § "Kamil kredi istiyor ve burada kendisine itimadın hudutsuz olmasında ısrar ediyor." -Peyami Safa, Bir Akşamdı, 96. § "İhtiyar diplomat, bir zaman köşesinde menkup yaşadıktan sonra, krediyi düzeltmiş..." -Reşat Nuri Güntekin, Eski Hastalık, 118. § "Bu izdivaç senin muhitteki kredini düşürmez mi?" -Peyami Safa, Sözde Kızlar, 95. § "Kredi veya itibar denilen şeye pek ziyade güvenmemeli." - Ahmet Rasim, Şehir Mektupları, 210. § "Bu hem İstanbul Ekonomi Bankasının kredisini yükseltir, hem şirketin. " -Attila İlhan, Kurtlar Sofrası, 55. 4. Belli bir öğrenimin Tamamlanması için öğrencilerden istenen her türlü kuramsal ve uygulamalı çalışmalar göz önünde tutularak, bir yarı yıl veya bir öğretim yılı okutulan herhangi bir dersin, okul proGramı bütünlüğü içindeki değerini nicelik olarak gösteren birim.

kredi eş anlamlısı

güven
is. 1. Korku, çekinme ve kuşku duymadan inanma ve bağlanma duygusu, itimat: "Dediklerimin gerçekliği bozmadığına güvenim var." -N. Uygur. 2. Yüreklilik, cesaret.
itibar
is. (i:tiba:rı) 1. Saygınlık: "Benim bir kuru itibardan başka neyim var bu dünyada kaybedecek?" -N. Cumalı. 2. Borç ödemede güvenilir olma durumu, kredi.
para
is. 1. ekon. Devletçe bastırılan, üzerinde değeri yazılı kâğıt veya metalden ödeme aracı, nakit. 2. Kazanç: "Balıkçılıkta para vardır ama dalgıçlık kadar da genç işidir." -S. F. Abasıyanık. 3. esk. Kuruşun kırkta biri.
saygınlık
is. Saygı görme, değerli, güvenilir olma durumu, itibar, prestij: "Benim tiyatroya tutuluşum gibi, yaşamaya tutulmuş bütün o kadınların hayatlarındaki saygınlığı gördüm." -A. Ağaoğlu.

"kredi" için örnek kullanımlar

Kredi için zaman zaman bankalar ve finans şirketleriyle görüşülüyor.
To their credit, banks and financial companies discussed from time to time.
Kaynak: skorer.milliyet.com.tr
İnternet Cafeler, kredi kartı kullanılabilecek kadar güvenli olmalıdır.
Internet cafes, should be safe enough to use a credit card.
Kaynak: chip.com.tr
Yönetim girecek nakitle factoring, vergi, kredi ve futbolcu borçlarını kapatacak.
Management will be factoring in cash, taxes, credit and debt cover player.
Kaynak: hurriyet.com.tr
Böylece kredi kartı kullanımı daha güvenli hale gelecek.
Thus, use of credit cards will become more secure.
Kaynak: sabah.com.tr
Kredi derecelendirmesi veya kredi değerlendirmesi, bir kişi, şirket veya hatta bir ülkenin kredi itibarı nın belirlenmesidir.
Kaynak: Kredi derecelendirmesi
Banka, faizle para alınıp verilebilen, kredi, iskonto, kambiyo işlemleri yapan, kasalarında para, değerli belge, eşya saklayan ve bunun
Kaynak: Banka
Bu liste üç büyük kredi derecelendirme kuruluşu tarafından ülkelere verilen kredi derecelendirme notlarını göstermektedir. Derecelendirme
Kaynak: Ülkelerin kredi derecelendirme notları
American Express Company (NYSE: AXP), genelde Amex, AmEx veya Amexco şeklinde kısaltılan dünya çapında bir kredi kartı ve turizm şirketidir
Kaynak: American Express
erişemeyen, tüketiciler ve serbest çalışanlar da dahil, düşük gelirli müşterilere veya kredi dayanışma gruplarına finansal hizmetlerin sunulmasıdır.
Kaynak: Mikrofinans
Yemleme, yasadışı yollarla bir kişinin şifresini veya kredi kartı ayrıntılarını öğrenme. Sözcük, İngilizce password (şifre) ve fishing
Kaynak: Yemleme
Vagonmedya.com
2009-2024 © Sözce hakları saklıdır.